Erdoğan'a 367 kumpasını kim kurdu?

Televizyon yayınında açıklamalarda bulunan Erkan Mumcu, 367 tezinin arkasındaki isimleri açıkladı. Mumcu, kanıt isteyenlerin bakabilecekleri belgeyi de işaret etti.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ve Bakan Erkan Mumcu, BBN Türk'te Fehmi Çalmuk'un hazırlayıp sunduğu Politik Adam adlı programa katıldı.

Erkan Mumcu, Ak Parti Genel Başkanı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 367 kumpasını asıl kuranların Sabih Kanadoğlu değil, Bülent Arınç ve Abdullah Gül olduğunu söyledi.

Arınç ve Gül ikilisinin aynı tuzağı merhum Turgut Özal'a da kurduğunu açıklayan Erkan mumcu şunları söyledi: "Bu 367 tezinin sahibi kimdir? Özgün sahipleri kimlerdir? Sabih Kanadoğlu değil, Bülent Arınç ve Abdullah Gül'dür. Tarihi ve belgesini merak edenler, grup başkan vekili sıfatıyla rahmetli Turgut Özal'ın seçilmesine Anayasa Mahkemesi'ne itiraz dilekçesine baksınlar. Bulamayanlar benden istesin. Yani 367 tezinin mucidi Bülent Arınç'tır, Abdullah Gül'dür. Anayasa Mahkemesi'ne başvurdukları dilekçede dayandıkları tez budur. Bu tezi 2005 yılındai o gün kendi siyasi çıkarları öyle icap ettiği için yeniden servis ettiler. Kime karşı? Tayyip Erdoğan'ın seçilmesini ya da seçilmesinin düşünülmesini imkansızlaştırmak için. Ama bunu bugün Tayyip Erdoğan bile telaffuz edemiyor. Fakat bu gerçek." dedi.

Erdoğan'a 367 kumpasını kim kurdu? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Bülent Arınç erkan mumcu 376 krizi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.