Erdoğan yüzüne bile bakmadı!

Dünyanın dikkatle izlediği G20 Zirvesi bugünkü kapanış oturumuyla son bulurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmeye yüz tutan bir cinayetin tekrar manşetlere taşınmasına aracılık etti.

Kapanış oturumunun ardından Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle ve kültürel ırkçılıkla mücadele konusundaki hassasiyetinin özellikle de adaletin tesisine verdiği önem sebebiyle olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Biz bu hassas tavrı, geçen yıl vahşi bir cinayete kurban giden merhum Gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisesinde de gösterdik. Birleşmiş Milletler (BM) ile işbirliği içerisinde çalışarak Cemal Kaşıkçı cinayetinin üzerinin örtülmesine müsaade etmedik. Geçen hafta kamuoyuyla paylaşılan rapor, cinayetle ilgili pek çok gerçeği açıkça ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletlerin, Özel Raportör Callamard’ın raporunun arkasında durarak gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Kaşıkçı cinayetinin, tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulması ayrıca en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması uluslararası toplumun öncelikli görevidir.”

Erdoğan yüzüne bile bakmadı!

Bir gazetecinin G20 süresince Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MBS) ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Erdoğan, kendisiyle bir görüşme yapmadığını söyledi.

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin açığa kavuşturulması sorumluluğunun kimde olduğu ve açığa çıkarmanın nasıl olabileceğine yönelik bir soru üzerine ise şunları söyledi:

“Kaşıkçı’nın öldürülmesi esnasındaki bilgiler, kayıtlar onları dinledim. Bu kayıtları dinlediğim için biliyorum ki bu kayıtları MBS’in gönderdiği kişilere de istihbarat teşkilatımız dinletti, onlar da biliyorlar. Hatta onların tespitleri çok daha ileri, ‘Bu bir vahşettir, fecaattir vesaire’ gibi. Hatta çok daha burada söylenemeyecek kadar ağır olan ifadeler söz konusu. İlk etapta Türkiye’ye iki uçakla gönderilen 15 kişi bu işin failleridir ve bu işi meydana çıkarması gereken de birinci derecede MBS’dir. Çünkü telefon görüşmemizde bu konuyla ilgili bu sözü verdi ama şu ana kadar yapılmış herhangi bir şey yok. Bunu onlar çıkaracak meydana, başka yerde fail aramalarına gerek yok zira kendilerinin eski Dışişleri Bakanının söylemiş olduğu yalanlar var, MBS’e söylettikleri yalanlar var, bu kadar açık. Daha ne söyleyeyim.”

“Bunu onların meydana çıkarması lazım, belgeler ortada, kayıtlar ortada” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce bir insan öldürülüyor, bu kadar hafif mi? Medya olarak, uluslararası medyanın buna çok daha ileri derecede sahip çıkması lazım. Dolar her şeyi satın alıyor mu? Alamayacağı bir şeyler de olması lazım, alamayacağı bir şeyin de kalem olduğuna inanıyorum. Kalemi satın alamaması lazım, düşünceyi satın alamaması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM’nin raporunda da cinayetten sorumlu tutulan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile G20 sırasında birçok kez yakın noktalara bulundu.

Hatta dün çekilen aile fotoğrafında ABD Başkanı Donald Trump’ın sol tarafından Veliaht Prens Selman, sağ tarafında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yer almıştı. Fakat Erdoğan’ın Suudi Prens’le hiçbir teması olmadı.

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.