Erdoğan: Yunanistan'ı haklarımıza saygı duymaya davet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen 'Adalar Denizi' Sempozyumu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan, Yunanistan'ın maksimalist politikaları ve uzlaşmaz tavırlarının iki ülke arasında ilişkileri gerdiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Komşumuz Yunanistan'ı haklarımıza saygı duymaya ve oldubittilerden uzak durmaya davet ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında Yunanistan'a yönelik olarak, "Evlatlarımıza sorunlar yerine huzurlu bir gelecek bırakmalıyız" mesajını verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ege Denizi medeniyetlerin kavşağında yer almıştır. Ege Denizi son yıllarda insani trajedilerle gündeme geliyor. Binlerce göçmen Ege Denizi'nde hayatını kaybetmiştir. Aylan bebek modern dünyanın utanç vesikası olarak hafızalara kazınmıştır.

Mültecileri ülkelerinde güven içinde yaşatacak adımlar atılmamıştır. Türkiye, Suriye kaynaklı göçü engelleme mücadelesinde tek başına bırakılmıştır.

Komşumuz Yunanistan iyi niyet yerine maksimalist politikalarına hız vermiştir. Bu tarihi fırsat Yunanistan'ın uzlaşmaz tutumu sebebiyle heba edilmiştir.

"KOMŞULUK HUKUKUNU GÖZETEN ÇÖZÜM YOLLARI BULACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Türkiye olarak Ege Denizi'nin barış ve dostlukla anılmasını arzu ediyoruz. Deniz Yetki Alanları, gayri askeri statünün ihlali ve NAVTEX ilanları başta olmak üzere Yunanistan'ın tansiyonu yükselten adımları karşısında daima suhuletle davrandık.

Meseleleri diyalog ve müzakereyle çözmeye ağırlık verdik. Yunanistan'la adalete, işbirliğine dayalı, komşuluk hukukunu gözeten çözüm yolları bulacağımıza inanıyorum. Evlatlarımıza daha huzurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz.

Erdoğan: Yunanistan'ı haklarımıza saygı duymaya davet ediyoruz ile ilgili etiketler Yunanistan Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir sempozyum
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.