Erdoğan 'Yunanistan yola gelmeyecek' diyerek duyurdu: Anlaşmamızı bozduk, ikili görüşme yapmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Yunanistan'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalar yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında Yunanistan'a sert tepki gösteren Erdoğan, "Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Anlaşmamızı bozduk" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasınn ilgili bölümü:

"YUNANİSTAN'LA ANLAŞMAMIZI BOZDUK"

Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk. Artık bu ülkeyle ikili görüşme yapmayacağız. Ne zaman ki bütün yanlışların sarfınazar eder... Bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır.

Türkiye'nin onayı olmadan bu ülkelerin üyeliği mümkün olmadığı için hemen yoğun bir diplomasi trafiği başladı, arayan arayana. AB üyeliği sürecimiz başta olmak üzere pek çok acı tecrübeyle belgeye bağlanmamış sözlere inanmamız asla mümkün değildir. Biz onların üyeliği konusunda ısrarcı olan herkesten her şeyden önce bu ülkelerin sınırları içerisinde terör örgütleriyle bağlantılı tüm kurumların kapısına kilit vurulması gerekiyor.

Bİzim heyetlerle görüşmeyi yaptıkları gün akşam devlet televizyonunda Salih Müslim'i çıkardılar. Bu nasıl iş? Biz önce samimiyet arıyoruz. Ortak güvenlik şemsiyesindeki samimiyetin yolu terörle mücadeledeki samimiyetten geçer. Teröristine böylesine kolayca yol veren bir ülke mi bir tehdit karşısında bizimle ortak mücadele edecek? Güney sınırlarımızı teröristlere karşı korumak adına yürüttüğümüz harekatlara karşı "işgal" diyenler mi bizimle düşmana karşı ortak mücadele hareket edecek? Net bağlayıcı belgeler görmeden tavrımızı değiştirmeyeceğiz.

 

Erdoğan 'Yunanistan yola gelmeyecek' diyerek duyurdu: Anlaşmamızı bozduk, ikili görüşme yapmayacağız ile ilgili etiketler Erdoğan Yunanistan Cumhurbaşkanı anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.