Erdoğan, 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' diyerek yıllar sonra o şiiri yeniden okudu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Siirt'te okuduğu için 10 ay hapse girmesine neden olan Ziya Gökalp'e ait "Minareler süngü, kubbeler miğfer" dizelerini içeren 'İlahi Ordu' şiirini 23 yıl sonra Siirt'te yeniden okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şiiri, açılış törenine katılan yüzlerce vatandaş ile birlikte söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Bölgede yapılan pek çok yatırımı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının sonunda tarihi anlar yaşandı. 

YILLAR SONRA YENİDEN OKUDU

1997 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hapse girmesine neden olan Ziya Gökalp'e ait şiiri, Erdoğan Siirt'te yeniden okudu. 

 

"YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR"

"Siirt'te okuduğum bir şiir nedeniyle hapse atarak siyasi hayatıma son vermek istediler. Bizde bir söz var "yiğit düştüğü yerden kalkar" diyen Erdoğan, 'Minareler süngü, kubbeler miğfer" dizelerini içeren İlahi Ordu şiirini Erdoğan binlerce vatandaş ile birlikte okudu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu İlahi Ordu şiiri...

Minareler süngü, kubbeler miğfer,
Camiler kışlamız müminler asker;

Bu ilâhi ordu dinimi bekler,
Dillerde tevhit Allahû Ekber.

Müminler ordusu Hakkın kolunda,
Batılla savaşır dini uğrunda,

Ezelden ebede KUR'AN yolunda,
Allahû Ekber, Allahû Ekber.

Hak dinin rehberi Resulü Ekrem,
İman telkin eder Hâdisi herdem,

Dinimiz açıktır değildir mahrem,
Doğrudan doğruya Allahû Ekber.

 

 

 

Erdoğan, 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' diyerek yıllar sonra o şiiri yeniden okudu! ile ilgili etiketler Erdoğan şiir Siirt Ziya Gökalp
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.