Erdoğan 'yastuk' diyerek güldürdü

Türkçe ile Hırvatça arasındaki ortak kelimelere dikkat çeken Erdoğan, yastuk kelimesiyle ilgili salondaki güldüren bir espri yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasına Türkçe olarak Sayın Cumhurbaşkanım diye başlayan Hırvat Dışişleri Bakanı Kovaç'a Sayın Dışişleri Bakanım diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış törenindeki konuşmasında Türkçe ile Hırvatça arasındaki ortak kelimelere dikkat çekti.

İki dil arasında yaklaşık 2 bin ortak kelime olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kelimelere örnekler verdi.

Yastık kelimesinin Hırvatça'da yastuk olarak kullanıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de de yastuk deriz diyerek espri yaptı.

ERDOĞAN TERCÜMANI UYARI

Yunus Emre'nin 'sevelim sevilelim' dizelerini okumadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tercümanı, Yunus Emre'den bir dörtlük okuyacağım aman onun tercümesini iyi yap diye uyardı.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telsiz mikrofon istedi. Bu sırada kürsüdeki mikrofon kendisine verildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan devreye girerek mikrofonu tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hayırlı olsun diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Erdoğan 'yastuk' diyerek güldürdü ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.