Erdoğan ve May'den ortak açıklama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May ortak açıklama yaptı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

''Müttefikimiz ve dostumuz Birleşik Krallığı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye erken seçim sürecinin içersinde bulunuyor. Bu ziyareti gerçekleştirdik. Birleşik Krallığın 15 Temmuz'dan sadece 5 gün sanra bakan düzeyinde ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaret bizim için önemli.''

''Birleşik Krallık ülkemizin Avrupa'daki en büyük ikinci ihraç pazarıdır. İkili ticaret hacmi için hedefimiz 20 milyar dolardır. Bugünkü temaslarımzı da stratejik öneme sahip projeleri de ele aldık. Terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve ülkemize iadesi başlıklarında Birleşik Krallık ile iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz.''

''Öte yandan Suriye, Irak Kudüs Filistin başta olmak üzre bölgemizdeki son gelişmeleri ele aldık. ABD'nin Kudüs kararını asla kabul etmiyoruz. Bölgedeki itilafın çözülmesinde ara bulucu değil taraf olduğunu itiraf etmiştir. 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesine 2 bin 500 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılar bu politikanın bir sonucudur. Bu vahşeti bir kez de sizlerin önünde lanetliyorum''

TUTUKLU SÖZDE GAZETECİLER SORUSU

Her şeyden önce, Türkiye'de teröristlerden cezaevinde kaç kişi olduğuyla ilgili sizlere aktarılan bilgiler çok çok yanlış. Teröristlerle gazetecileri birbirinden ayırın. Bankamatiklerde paraları götürenler, silahla yakalananlar, insan öldürenler. Bunların elinde bir kart var diye her şey serbest değil bunlara. Sağlıklı haber öğrenin ki, sağlıklı haber iletin. Bilesiniz ki bu işin aslı budur. Teröristten gazeteci olmaz.

İSİM LİSTESİNİ VERDİM

FETÖ ve PKK ile ilgili isim listelerini Sayın Başbakan'a (May) verdim. Bugün benim canım yanarken, yarın da İngiltere'nin canı yanar. Bu konuyla ilgili bizim hassasiyetimiz çok yüksek. Sayın Başbakan'a mesela ben şunu sorabilirim: Bugüne kadar kaç DEAŞ'lıyı öldürdünüz?

Ama biz sadece Cerablus'ta 3 bin DEAŞ'lıyı öldürdük. DEAŞ'a karşı mücadeleyi veren biziz, buna rağmen yalan yanlış haberler üretildi.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ CEVABI

Biz İsrail büyükelçisini zaten gönderdik. Bunun yanında, şu anda bizim İsrail'deki elçimizi de değerlendirmelerde bulunmak üzere ülkemize çağırdık.

Bir gelişme daha duydum. Onlar, Kudüs'teki büyükelçimizle ilgili galiba bir karar alma noktasına gelmişler. O karar eğer arzu etmediğimiz şekilde gerçekleşecek olursa, bizim de farklı yaptırımlarımız olacaktır. Bunların da neticesini bekliyoruz.

Erdoğan ve May'den ortak açıklama... ile ilgili etiketler Erdoğan may
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.