Erdoğan ve Bahçeli Milli Savunma Üniversitesi'ne sahip çıktı

Bir süredir sistematik saldırı altında kalan Milli Savunma Üniversite için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli mesajlar verdi. Bahçeli 'Milli Savunma Üniversitesi müfredatından Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi dersi kaldırıldı dediler, yalan üstüne yalan ürettiler." diyerek Milli Savunma Üniversitesi'ne sahip çıktı.

Emekli amirallerin tartışma yaratan ve yargıya taşınan bildirisine tepkiler sürüyor.  

Bildiriye uzanan süreçte dikkat çeken gelişmelerden birisi de Milli Savunma Üniversitesi'ne yönelik sistematik saldırılar olmuştu.

O saldırlara, dün emekli amiral bildirisi hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da dikkat çekmiş ve "Milli Savunma Üniversitemizi laiklik ve Atatürkçülük tartışmaları içine çekmeyi taşıyanlar da sinsi gayeler taşıyor." açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN: ATATÜRKÇÜLÜK TARTIŞMALARI SİNSİ GAYELER TAŞIYOR

Erdoğan "TSK'nın disipliniyle bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu fotoğrafı yayınlandığında TSK idari bir soruşturmayı başlatmıştır. Milli Savunma Bakanlığımız kendi üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Bunu bir bildirinin bahanesi olarak kullanılmasını kesinlikle art niyetli görüyoruz. Milli Savunma Üniversitemizi laiklik ve Atatürkçülük tartışmaları içine çekmeyi taşıyanlar da sinsi gayeler taşıyor.

Geçmişte 'Genç Subaylar Rahatsız' diyenlerin işi emekli amirallere havale ettikleri anlaşılıyor. Demokrasi ve hukuk içerisinde çözülecek meselelerin, darbe imalı bildirilerin bahane edilmesi siyasi otoriteye rağmen anayasaya bağlılık değil açık tehdittir. Bu tartışma bile başlı başına Türkiye'nin darbe dönemlerinin ürünü bir anayasadan yeni ve sivil bir anayasaya geçiş işlemlerinin ispatıdır." şeklinde konuştu.

BAHÇELİ: ASKERİMİZE İFTİRA ATMAK ADİLİKTİR

Milli Savunma Üniversitesi'ne yönelik saldırılara bir yanıt da bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

Bildiri sürecinin hemen öncesinde gündeme gelen, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün Milli Savunma Üniversitesi'ni hedef alan "Atatürk, askerlerin kurs yönergesinden çıkarıldı" iddiasına ateş püsküren Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı askeri kurs önergesinden çıkarıldı dediler, yalan söylediler. Harp Akademileri'ne Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle algı operasyonları yaptılar, yalana bin yalan eklediler. Milli Savunma Üniversitesi müfredatından Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi dersi kaldırıldı dediler, yalan üstüne yalan ürettiler." dedi.

MHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bir tuğamiralin cüppeli bir fotoğrafı üzerinden saldırdılar, oysaki açılan soruşturmayı görmezden geldiler. Bir tümgeneral kandil mesajı yayımladı diye yaygara kopardılar, çuvalladılar, yaş tahtaya bastılar. Kandil mesajı paylaştı diyerek bir kahraman askerimize iftira atmak tek kelimeyle adiliktir, terbiyesizliktir, edepsizliktir.

Erdoğan ve Bahçeli Milli Savunma Üniversitesi'ne sahip çıktı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.