Erdoğan uyarmıştı! Sincar ve Kandil'e dev operasyon...

Irak’tan sızan PKK’lı teröristlerin, Şemdinli’de 6 asker ve 2 korucuyu şehit etmesi bardağı taşırdı. Türkiye içinde terör örgütünü bitirme noktasına gelen TSK, Irak’ın kuzeyinde Sincar ve Kandil’e büyük bir operasyonun hazırlığını yapıyor.

Şemdinli’de PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan kahramanlar dualar eşliğinde defnedilirken, Irak kuzeyindeki terör kamplarına yönelik operasyon sesleri giderek daha da yükseliyor. Küresel işgalcilerin bir yandan Suriye’yi kantonlara bölüp Türkiye’yi güney hattı boyunca PKK/PYD ile kuşatmaya çalıştığı, bir yandan da Irak kuzeyindeki terör bölgelerini koruyup genişletmeyi amaçladığı bu ortamda, Mehmetçiğin vatan bekası için hazırlandığı çok cepheli bir savaşın ayak sesleri artık daha net duyuluyor. Yeni Şafak'ın haberine göre askeri kaynaklar, son Şemdinli saldırısıyla birlikte bardağın taştığını, Türkiye’nin Irak kuzeyinde düğmeye basmak üzere olduğunu belirtiyor.

asker-sAnArotesi2

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü dönüşünde, PKK ile değil DEAŞ’la mücadeleye ağırlık veren Bağdat’ı uyardığını belirtmiş, “İbadi’ye de söyledim. Biz bölücü terör örgütüne karşı şu anda sınırlarımızda tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Ülkemize yönelik olumsuz bir gelişme ya da oralardan bir taciz sözkonusu olursa, sınır ötesinde operasyonlara her an girebiliriz. Bizim buna mecbur edilmememiz için neler yapılması gerektiğini İbadi’ye anlattım” demişti. Bu açıklama akabinde gerçekleşen ve 8 şehidin verildiği Şemdinli-Ortaklar saldırısının ardından Erdoğan dün de Irak merkezi hükümetini daha yüksek tonlarla uyardı. Saldırının ardından sınır ötesine yönelik kapsamlı harekat öncesi İran ve Irak’la görüşmelerin de sıklaştığı öğrenildi.

asker-sAnArotesi

KOMANDO EMİR BEKLİYOR

Yurtiçinde bitme noktasına getirilen terör örgütüne kesin darbeler, Sincar ve Kandil’e yönelik operasyonlarla vurulacak. Bir süredir Irak’ın Zap bölgesinde orta seviyede devam eden harekâta, ‘çok yakında başlayacak kapsamlı intikalin işaret fişeği’ olarak bakılıyor. Sınır ötesi operasyon için güvenlik güçleri hazır bekliyor. Bölgede uzun süredir terörist avlayan Hakkari Dağ Komando ve Bolu Komando Tugaylarından seçkin birlikler emir verildiğinde sınırı geçecek. Yine bölgede Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı başta olmak üzere jandarma komando birlikleri ve jandarma özel harekattan seçkin birlikler bulunuyor.

asker-kuzeyArak

BU KEZ BOŞ BIRAKMAK YOK

Askeri kaynaklar, Irak’ın kuzeyine yönelik bir operasyonun başarıya ulaşması için İran ve Irak’ın da destek vermesi gerektiğini vurguluyor. Kesin darbe, örgütün üç ülke tarafından köşeye sıkıştırılmasıyla mümkün olacak. İrak ve İran’ın, Türkiye’nin kuzeyden süpürdüğü teröristlere tüm geçişleri kapatması gerekecek. Erdoğan’ın İbadi’ye uyarılarını da özellikle bu noktada yaptığı belirtiliyor. Barzani’nin korsan referandumu sonrası Ankara-Tahran-Bağdat arasında yeniden oluşan ‘Sadabad Ruhu’nun, operasyonlarda sonuç almayı kolaylaştıracağına dikkat çekiliyor. Sınır ötesi harekâtta ilk hedef olarak Hakurk ve Gara Dağları bölgesi gösteriliyor. Geçmişteki sınır ötesi operasyonlarda Irak kuzeyinde 60 kilometre derinliğe kadar ulaşan Türk askeri, Hakurk, Zap, Duhok ve Gara Dağları’na dek gitmiş ancak buradan gerek İran gerekse de Irak’a kaçan teröristler, Mehmetçik çekildikten sonra bu bölgelerde yeniden yuvalanmıştı. Yakında başlaması düşünülen operasyonlar sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bu kez bölgede ‘kalıcı’ olması gerekiyor.

ABD ÜSLERİ DE TEMİZLENECEK

PKK’ya yüksek teknoloji ürünü silahlarla yardım eden ‘müttefik’ ABD, Habur karşısındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı ile Fiş Habur bölgesinde ‘gözlemci’ tezgahıyla rol kapma telaşına düştü. Şemdinli’de PKK’lıların elinde bulunan AT-4 tanksavar silahının sahibi ABD, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon planlarından büyük endişe duyuyor. Bu doğrultuda operasyon güzergahlarından Gara Dağları bölgesi kritik önem taşıyor. Çünkü Gara bölgesinde ABD’nin gizli üsleri bulunuyor. Sayıları 50’ye varan petrol kuyuları bu bölgede Amerikalıların kontrolünde. Türkiye’nin hava ve kara operasyonlarında da terörist elebaşlarının buralardaki ABD üslerinde gizlendiği öne sürülüyor. Bugüne kadar Gara bölgesine gerçekleştirilen hava operasyonlarında ABD tarafından Türkiye’ye koordinatlar verilerek bazı bölgelerin vurulmaması isteniyordu. Türkiye, daha çok PKK mağaralarının bulunduğu Gara Dağları’nın kuzeyine hava operasyonları düzenliyor, şimdiye dek bu bölgenin güney tarafına geçilmiyordu. Planlanan harekâtın Gara güneyini de kapsaması bekleniyor. Gara, sınıra en uzak PKK kamplarının bulunduğu yerler arasında. Türkiye'ye yaklaşık 70 km mesafedeki bu bölge, Zap çukurunun hemen yanında teröristler için hayli korunaklı durumda.

Erdoğan uyarmıştı! Sincar ve Kandil'e dev operasyon... ile ilgili etiketler Kandil sincar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.