Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Ürdün ilişkileri ve bölgesel konular değerlendirildi. Ürdün'de aralarında Kral Abdullah’ın üvey kardeşi olan ve aynı zamanda eski veliaht prensi de olan Hamza Bin Hüseyin’in de olduğu çok sayıda kraliyet ailesi üyesi ve üst düzey yetkili ayaklanma hazırlığı içerisinde oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Ürdün ilişkileri ve bölgesel konular değerlendirildi.

ÜRDÜN'DE NE OLDU?

ABD’nin Orta Doğu’daki en büyük ve sağlam müttefiklerinden biri olan Ürdün’de hafta sonu kritik gelişmeler yaşandı…

Aralarında Kral Abdullah’ın üvey kardeşi olan ve aynı zamanda eski veliaht prensi de olan Hamza Bin Hüseyin’in de olduğu çok sayıda kraliyet ailesi üyesi ve üst düzey yetkili ayaklanma hazırlığı içerisinde oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Bedevi topluluğu arasında popüler bir figür olan Hamza’nın tutuklanması büyük yankı uyandırdı.

Haşimi ailesi tarafından yönetilen Ürdün’ün bölge için stratejik bazı özellikleri de var. ABD’nin en yakın müttefiklerinden biri olan Ürdün aynı zamanda İsrail’i resmi olarak tanıyan ilk Arap ülkelerinden biri. Çok sayıda Filistinli mülteciye ev sahipliği yapan Ürdün’de aynı zamanda Müslüman Kardeşler’in de etkisi bulunuyor.

Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi ürdün kralı 2. Abdullah
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.