Erdoğan: Teröristleri temizleyene kadar çıkmayacağız...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada Suriye'ye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

Burada Londra'dan anavatanınızı yurdunuzu ve mensup olduğunuz milletimizi çok yakından takip ettiğinizi biliyorum. Bir kısmınız eğitim için bir kısmınız rızkı için bu topraklara hicret ettiniz. Buraya gelirken geride gözü yaşlı ailelerinizi sizi canından ayrı görmeyen sevdiklerinizi bıraktınız.

Erdoğan: Teröristleri temizleyene kadar çıkmayacağız...

Zorluklardan yılmadınız, sıkıntılar karşısında geri adım atmadınız. İman varsa imkan da vardır diyerek gurbeti sılaya çevirdiniz. Başarılarınızla hem bizim hem de ailelerinizin göğsünü kabarttınız. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizi burada gururla temsil ettiniz.

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum Türkiye emin ellerde. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü Türkiye var. Bugün üzerinde rahatça oyun oynanan değil bölgesinde oyun kuran, oyun bozan kararlı bir Türkiye var. Bugün birkaç milyar dolar için el açan değil dünyada milli gelire oranla en fazla yardım yapan cömert bir ülke var. Bugün 2002'ye göre ekonomisini 3.5 kat büyütmüş, ihracat rakamlarında her sene rekora koşan bir Türkiye var. Bugün duble yollarla, köprülerle, köprülerle dünyanın ilk üç sırasındaki en büyük havalimanıyla Asya'yı Avrupa'yı bağlayan yeni gerdanlarıyla ulaşım altyapısını tamamlamış bir Türkiye var. Bugün Ege'de Doğu Akdeniz'de haklarını koruyan donanması güçlü bir Türkiye var.

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar mülteciye tek elden ev sahipliği yapan bir ülke yok. Avrupa Birliği ne yaptı. Şu ana kadar söz verdiği halde "6 milyar destek vereceğim" dediği halde sadece 3 milyar avro uluslararası SSK'larla Kızılay'a gönderdiği para var. Bizim cebimize girmiyor. Bizim şuana kadar yaptığımız yardım 30 milyar doları aştı.

Erdoğan: Teröristleri temizleyene kadar çıkmayacağız... - Resim : 2

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYENE KADAR ÇIKMAYACAĞIZ
Bize diyorlar ki "Suriye'den ne zaman çıkacaksınız?". Biz de onlara diyorsuz ki "Sizin Suriye'de ne işiniz var" Güvenli Bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar Suriye'den çıkmayacağız. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Gözü olanlar ellerini oradan çeksinler. Türkiye hem kendi bekasını hem bölgenin güvenini sağlayacak adımları atıyor. Türkiye'yi terörle ve şantajla terbiye edeceklerini sananlar, hedeflerine ulaşamamanın mahcubiyetinde. 40 yıldır teröre çok kurban verdik. Bütün bunlar olurken kimse kapımızı çalmadı. Terörle mücadelede bize akıl verenlere şunu diyoruz; siz aklınızı kendinize saklayın.

Erdoğan: Teröristleri temizleyene kadar çıkmayacağız... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.