Bu portrenin hikayesini biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telegram hesabı üzerinden İstiklal Harbi'nin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın bir portresini paylaştı. Karabekir'i vefatının yıl dönümünde saygıyla yad eden Erdoğan, ''Kazım Karabekir Paşa'nın bu portresinin hikayesini biliyor musunuz?'' diyerek o detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telegram hesabından İstiklal Harbi'mizin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın vefat yıl dönümü nedeniyle bir mesaj paylaştı.

Paylaşımında bir de portreye yer veren Cumhurbaşkanı, ''Kazım Karabekir Paşa'nın bu portresinin hikayesini biliyor musunuz?'' diye sordu.

İşte o portrenin hikayesi;

''İstiklal Harbi'mizin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa, çocuklara karşı muazzam bir muhabbet besleyen, ailesiz kalmış yavrulara kol kanat geren, çok şefkatli bir devlet adamıydı. Anadolu'da 6 bin çocuğu himaye etmiş, onların her türlü masrafını üstlenmişti. Karabekir Paşa "yetimlerin babası"ydı.

Bu portre de Karabekir Paşa'nın Trabzon'da himayesine alıp her türlü ihtiyaçlarını giderdiği yetimlerin ona bir hediyesi. Portrenin altında yazan not, ecdadımızın ne denli müşfik, ne denli yüce gönüllü olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor: 

"Yetimlerin Babası Kazım Karabekir Paşa Hazretleri... Trabzon Ermeni Yetimleri Tarafından... Rumi 9 Eylül 1337 (1921)"''

Bu portrenin hikayesini biliyor musunuz?

Erdoğan paylaşımının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

''Ve neredeyse 100 yıl sonra... Ecdadımızın sahip olduğu anlayış, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yaşatılmaya devam ediyor.

Bugün, aile ortamına en yakın şekilde oluşturduğumuz 111 çocuk evi sitesi, 1.193 çocuk evi ve 65 çocuk destek merkeziyle 13 bin 524 evladımızı geleceğe hazırlıyoruz.

İnşallah her bir yavrumuz, necip Türk Milleti'nin şefkat ve duasıyla ülkemiz için çok başarılı ve hayırlı işlere imza atacak...

Bugün bana hediye edilen bu çok güzel tabloda emeği geçen Furkan, Nuray, Berkcan, Özüm ve Berfin yavrularımıza da şükranlarımı sunuyorum.''

Bu portrenin hikayesini biliyor musunuz? - Resim : 2

Bu portrenin hikayesini biliyor musunuz? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan kazım karabekir telegram
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.