Erdoğan talimat verdi! İmam hatipler mercek altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda eğitim konusu gündeme geldi. Bir milletvekilinin imam hatiplerin durumuna ilişkin sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan konunun araştırılması talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde 61 milletvekili ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda milletvekilleri seçim bölgeleriyle ilgili sorunları Cumhurbaşkanı'na anlattı.

Toplantıda gündeme gelen önemli başlıklarda birisi de imam hatip liselerindeki sorunlar oldu. İmam hatip mezunu olan ve bu eğitim kurumlarına yakın ilgisi bilinen Erdoğan konuya özel önem verdi.

Erdoğan talimat verdi! İmam hatipler mercek altında

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığı kulis bilgilerine göre, kahvaltıda bir milletvekili eğitim konusunda değerlendirmeler yaparak, imam hatip liseleri konusuna bir parantez açtı.

Selvi toplantıdan notlarını şu sözlerle aktardı;

"Eğitim kökenli milletvekili, 'İmam hatiplerde bir doyuma ulaşıldı. Ama imam hatipler akademik başarıda istenilen seviyede değil. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor' demiş. Erdoğan dikkatle dinledikten sonra Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a dönerek, bu işle ilgilenmesini söylemiş. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 'Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nda ele alınması talimatını vermiş. Erdoğan da Kurtulmuş da imam hatip eğitimi almış isimler. İmam hatiplerin eğitim seviyesiyle ilgili değerlendirmeleri dikkate almaları önemli."

 

Erdoğan talimat verdi! İmam hatipler mercek altında ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Selvi Eğitim imam hatip
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.