Erdoğan "Tabanı ibadet..." demişti, FETÖ'den kopan o isim itiraz etti!

Uzun süre Fethullah Gülen'in yakın çevresinde bulunan ancak 17-25 Aralık kumpası sürecinde örgüt ile bağlarını koparan Hüseyin Gülerce dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi öncesi “Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet” şeklinde tanımladığı FETÖ hakkında farklı bir yaklaşımını paylaştı.

Örgütün tabanının da en az tavanı kadar "hain" olduğunu vurgulayan Gülerce, bu kişilerin de pişmanlık belirtisi vermediğini ifade ederek, "Bunlar merhamet edilecek insanlar değil!" diye yazdı.

İşte o köşe yazısı;

- FETÖ tabanı hiç akıllanmayacak…

15 Temmuz darbe girişimine rağmen FETÖ tabanında akıl almaz bir hipnoz hali var.

Normal insanlar nasıl düşünür? Bu FETÖ’cüler kabul etmiyor ama her şey ayan beyan ortada. Binlerce mahrem imam itirafçı oldu. Emniyet, yargı ve TSK’dakilerden itirafçılar var. Mahkeme salonlarında videolar, fotoğraflar gösteriliyor. ByLock kullananların mesajları günü, saati, metni ile deşifre edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin büyük bir gizlilikle, uzun bir hazırlık dönemi sonunda Pensilvanya’daki haininin organizasyonu ile gerçekleştiği besbelli. İnkâr edilemez deliller, belgeler var.

Normal insanlar nasıl düşünür? Tabandakiler herhalde çok pişmandırlar. Neye alet edildiklerini düşünerek, “biz ne yaptık arkadaş?” diyorlardır.

Ne gezer… Asla suçları yok, her şeyi hükümet yaptı.

Tabandaki büyük ekseriyet (yüzde 95-98 civarında) “biz yapmadık, hükümetin senaryosu. Adil Öksüz’ü darbenin karargâhına MİT yerleştirdi, sonra da oradan MİT kaçırdı. Zaten Adil Öksüz ‘Hocaefendi’nin yanına MİT tarafından yerleştirilmiş birisiydi. Bu, kontrollü bir darbe girişimiydi, cemaati bitirmek üzere kurgulandı” diyorlar.

Birkaç gün önce Adil Öksüz'ün kaçmasına ilişkin iddianame tamamlandı. 13'ü asker, 14'ü Emniyet personeli, biri de Başbakanlık müşaviri 28 şüpheli hakkındaki iddianamede, Öksüz'ün adliyeye sevk edilmeden önce "FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı" olduğunun anlaşıldığı, ancak istihbaratçı polislerin bunu üstleriyle paylaşmayarak, Öksüz'ün kaçmasına yol açtıkları iddia edildi.

MİT kaçırdıysa, bu 28 kişinin en az yarısının MİT mensubu olması gerekir. Böyle bir delil yok ama bunların FETÖ’cü olduğuna dair delil çok. Ayrıca -öyle bir MİT varsa- A. Öksüz’ü daha en başta öğrencilik yıllarında F. Gülen’in yanına yerleştirdiyse, onun dizi dibinde 5 yıl molla olarak eğitilmesini sağladıysa, “beklenen kurtarıcı” olarak Gülen, bunun nasıl farkına varmamış? (Bir de dikkat ediniz F. Gülen bu A. Öksüz hakkında hiç konuşmuyor…)

Tabandakiler insan aklıyla alay eden yalanlara öylesine sarılıyor ki, bayramlaşmalarda bunlarla karşılaşanların dediği şu: “Asla akıllanmayacaklar…”

Neden akıllanmayacaklar?

Çünkü 15 Temmuz ihanetini F. Gülen’in yaptığına inansalar bir boşluğa düşecekler. Bir anda değersizleşecek, dünyaları kararacak.

İkincisi F. Gülen bunlara hala talimat gönderiyor. Umut zehri aşılıyor. “Erdoğan bitti, bitiyor, siz yeniden geliyorsunuz” diyor. Tabandaki Gülenciler buna öylesine inanıyorlar ki, sağda solda konuşmaktan çekinmiyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanının Bayram Namazında kısa süreli rahatsızlığı bunların insanlık dışı yüzünü bir daha gösterdi. Sosyal medya hesaplarından çirkin paylaşımlarda bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretler ettiler, ölümü için elebaşı Gülen gibi beddualar savurdular. Firari terörist Emre Uslu, “Şu mübarek gün hürmetine Allah’ım. Zalimlerin iflahını sök” demiş. “Azrail bu sabah bir yoklama çekti Kurban Bayramına bu iş tamam” diye sevinmişler…

Birkaç hadise üzerinden “adaletsizlik” propagandasına, dezenformasyona alet olanlar bu karaktersizleri tanımıyorlar. Bunlar merhamet edilecek insanlar değil.

Tamam, benim de mağdur olduğuna inandığım insanlar var. Hükümet, yargı bu konudaki iddiaların derhal üstüne gitmeli ve gereğini yapmalıdır. Ancak bu mağduriyetler öylesine öne çıkartılıyor ki, 249 şehidimiz, 15 Temmuzdaki gözü dönmüşlük, hainlik, zulüm adeta unutturuluyor.

Benim ölçüm şu: Tabandakiler, “Biz kimin peşinden gitmişiz, biz neye alet olmuşuz? Biz ABD’ye, yabancı istihbarat servislerine hizmet etmek için mi koşturduk? Yazıklar olsun bize, çok pişmanız” diyemediği sürece mağdur falan değildir…

NOT: Öyle güzel bayram esintileri geliyor ki, o umutla Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum…

Erdoğan "Tabanı ibadet..." demişti, FETÖ'den kopan o isim itiraz etti! ile ilgili etiketler Erdoğan FETÖ fethullah gülen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.