Erdoğan son noktayı koydu, Türkiye yeni NAVTEX ilan etti Atina panikte!

Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşmaya Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat kendi ifadesiyle "Bizim için yok hükmündedir" diye tepki göstermesinden sonra Yunan medyası Türk Savaş gemilerinde bir hareketlilik olduğunu aktardı.

Türkiye, 4 ana başlık ile Yunanistan ve Mısır arasındaki anlaşmayı "yok hükmünde" ilan etti. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu anlaşma 4 ana başlıkta yok hükmünde ilan edildi.

Haber7'nin aktardığı habere göre Türk Dışişleri kabul edilemez anlaşmayı şu nedenlerle yok hükmünde saydı:

ADALAR YETKİ ALANI OLUŞTURAMAZ

Türkiye, Yunan adalarının karasuları dışında deniz yetki alanı oluşturamayacağını belirtti. Buna göre bölgedeki Yunan adaları dikkate alınarak Mısır ile Yunanistan arasında deniz sınırı belirlenemez. Uluslararası yargı kararlarını örnek gösteren Türkiye, kendi deniz sınırlarını bölgedeki Yunan adalarını dikkate almadan ana karalar göz önünde tutarak belirlemiş durumda.

BM'YE BİLDİRDİĞİMİZ DENİZ SINIRLARINA AYKIRI

İki ülke arasında imzalanan korsan anlaşma, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de BM'ye bildirdiği deniz sınırlarını ihlal ediyor.

TÜRKİYE-LİBYA DENİZ SINIRINI İHLAL EDİYOR

Korsan anlaşma; Türkiye'nin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasını da ihlal ediyor.

TPAO RUHSATLARI DA İHLAL EDİLİYOR

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın, Akdeniz'de petrol arama için aldığı ruhsatlar da korsan anlaşma ile ihlal ediliyor.

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX

Erdoğan son noktayı koydu, Türkiye yeni NAVTEX ilan etti Atina panikte!

Türkiye'nin Navtex ilanı ile Yunanistan acil olarak donanmısını harekete geçirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin arama faaliyetlerine Almanya Şansölyesi Merkel'in ricası üzerine 4 hafta ara verdiğini söylemişti. Türkiye bu kez iki ülkeye karşı yeni bir Navtex ilan etti. Türkiye, atış eğitimleri için 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında yeni bir Navtex yayınladı.

TÜRK DONANMASI HAREKETE GEÇTİ

Bölgede hareketlilik devam ederken, Yunan medyası, Türk donanmasına ait gemilerde yine bir hareketlenme mevcut olduğunu duyurdu. Yunan medyası "Çanakkale Boğazından geçen Türk donanmasına ait 3 fırkateyn G.Ege'ye doğru yol alıyor. Gemiler şu anda Sakız Boğaz'ında" haberini paylaştı. Yunanlılar, Aksaz'dan harekete geçebilecek gemilerden endişe ediyorlar.

YAVUZ VE BARBAROS AKDENİZ'DE GÖREVDE

Türkiye bu gelişmelerden bağımsız olarak Deniz ve Hava Kuvvetleri'ne bağlı unsurlarıyla Ege ve Akdeniz'deki faaliyetlerini de sürdürüyor. 

Bu kapsamda uçak, helikopter, gemi ve denizaltılarla keşif, gözetleme uçuşları gerkçekleştirilirken, arama ve sondaj gemileri de Akdeniz'deki sismik faaliyetlere deam ediyor. 

Doğu Akdeniz'de bulunan Yavuz Sondaj Gemisi'ne bir fırkateyn, Barbaros Hayreddin Paşa Araştırma Gemisi'ne ise bir korvet anbean refakat ediyor.

Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak amacıyla Akdeniz Kalkanı Harekatı'na katılan iki denizaltı da keşif ve gözetleme faaliyeti için bölgedede bulunuyor.

Bu arada Deniz Kuvvetleri'nden Akdeniz'deki durumsal farkındalığın sağlanması ve gerçekleşebilecek bir terör saldırısının tespit edilmesi ve caydırılması amacıyla, kapasite artırımını hedefleyen NATO'nun Deniz Muhafızı Harekâtı kapsamında bir deniz karakol uçağının Akdeniz'in uluslararası hava sahasında keşif ve gözetleme uçuşu icra ettiğini bildirildi.

Erdoğan son noktayı koydu, Türkiye yeni NAVTEX ilan etti Atina panikte! ile ilgili etiketler Türkiye Mısır Yunanistan navtex gerilim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.