"Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin"

Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, Denk Partisi'nin lideri Tunahan Kuzu'ya ağır bir üslupla, "Denk ve diğer Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" dedi.

Hollanda'da Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin desteklediği Denk Partisi'nin lideri Tunahan Kuzu'nun, "Değişen Hollanda'yı istemeyen, yabancılarla yaşamaya tahammül edemeyen defolsun gitsin" sözleri tartışma yarattı. Ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, Kuzu'ya Twitter üzerinden ağır bir üslupla, "Denk ve diger Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" yanıtını verdi.

"HOLLANDA SİZİN VATANINIZ DEĞİL"

Gazeteci yazar Wierd Duk de, Kuzu'nun "Defolup gitsinler" sözünü alıntılayarak, "Eğer siyasal İslam bir kez gücü eline geçirirse gerçekten olacak bu" dedi. Wilders, Kuzu'ya ayrıca, "Hollanda sizin vatanınız değil" diye seslendi.

 "Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin"

"CÜMLELERİM CIMBIZLANDI" DİYEN KUZU: BU DUYGUSAL TEPKİLERE KATILMIYORUM

Denk lideri Tunahan Kuzu ise Facebook sayfasından eleştirilere yanıt verdi. Tunahan Kuzu, sosyal medya üzerinde hazırladığı günlük videolarla tanınan Türkiye kökenli İsmail İlgün'e verdiği yarım saatlik röportajdan sadece birkaç cümlenin "Cımbızlandığını" belirterek, "Bu duygusal tepkilere katılmıyorum" dedi. Kuzu, giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele etmeyi sürdüreceğini vurgulayarak, "Böylece bütün Hollandalılar kendilerini evinde hisseder" ifadelerini kullandı.

 "Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" - Resim : 2

"Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" ile ilgili etiketler Hollanda Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.