Erdoğan: Portakal mıdır, mandalina mı, narenciye mi? Sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen bu millet patlatır enseni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Sayın Trump'la konuştuk, Fırat'ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Gitmezse biz göndereceğiz. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız lazım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın 'sokak çağrısına' da bir kez daha sert tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"6 aylık bir aranın ardından bir kez daha beraberiz. Geçtiğimiz yıl 4 defa gelmiştim. Bu yıl ikinci defa bir aradayız. Bizim için kurucu irade olan Konya tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de direniş ve dirilişin sembolüdür. Medeniyet kokan, kültür kokan bu şehir daima bizim gözbebeğimiz olmuştur. Seçim öncesi bir kez daha sizleri ziyaret edeceğim.

Ülkemizin 81 vilayeti bizleri çağırıyor. Yapılan işleri yerinde görüyoruz, eksikleri tespit ediyoruz. Hele hele Hz. Mevlana 'Gel' diyorsa gitmemek bize yakışmaz. Bugün bir kez daha Mevlana'nın 745'inci vuslat yıldönümü vesilesiyle bir aradayız. Hz. Pir'in çağrısına kulak veriyor, sevgimizi güçlendirmek için onun huzuruna geliyoruz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 kalem projenin toplu açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta hükümetimizin ikinci 100 günlük hedeflerini açıkladık. Bunlardan biri Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete sunulması. Diğeri de Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Meram Belediyesi tren ihalesinin yapılmasıydı.

"SORUMLULAR HESAP VERECEK"

Geçtiğimiz perşembe günü Ankara-Konya YHT'nin Ankara çıkışında yaşanan kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet, yakınlarına baş sağlıığı diliyorum. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir alınacaktır.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu anda görevi devam ettiren Uğur İbrahim Atalay kardeşimizi bu seçimin adayı gösterdik. Bu dönemde de Uğur İbrahim Bey'le sandıklardan tercihiyle yola devam edeceğiz.

Bugün resmi açılışını yaptığımız 99 projeyi teker teker saymaya kalsak akşamı ederiz. Onun için birkaç başlığı dile getirerek bu açılışları resmen gerçekleştirmiş olacağız. Eğitimde, 36 milyon liralık yatırımla 9 ayrı ilk orta ve lise binasını hizmete alıyoruz. Sağlıkta numune hastanesine 610 yatak ilave eden 148 milyon liralık yatırımı hizmete alıyoruz. TOKİ'nin tamamladığı konutları resmen hizmete açıyoruz. Yatırım bedeli 180 milyon lira olan Konya-Beyşehir yolu ve Karapınar şehir geçişi de resmi açılışını yapacağımız eserler arasında.

"MADEM Kİ STRATEJİK ORTAĞIZ, GEREĞİ YAPILMALI"

Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Sayın Trump'la konuştuk Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Gitmezse biz göndereceğiz. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız lazım.

"BU MİLLETE KİMSE BEDEL ÖDETEMEYECEK"

Gezi dediler, 10-12 ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak kıyamet kopardılar. Yanlış yapıyorsunuz dedik, dinlemediler. Bay Kemal Taksim meydanına geldi. İş makinalarıyla yolları mahvettiler. Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisimize saldırdılar. Sonunda Gezicileri derdest ettik. 15 Temmuz'da ne yaptılar devlete karşı darbe girşiiminde bulundular. 16 saat sonunda Bu FETÖ'cüleri darbecileri derdest ettik. Şu anda yargı çerçevesi içinde birçoğu cezaevinde. Bu millete kimse bedel ödetemeyecek. Bazıları sızlıyor, ağlıyor. Benim oğlumun suçu yok.. Suçu yoksa çıkar.

"BİR DAHA ÇÖZÜM SÜRECİ BEKLEMEYİN"

Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar.

"PORTAKAL MI, MANDALİNA MI..."

Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur.

"EKONOMİ GERÇEK DURUMU OTURUYOR"

Ekonomi silahını üzerimize yönelttiler. Kur-faiz-enflasyon sarmalına sokmak istediler o da tutmadı. Ekonominin gerçek durumu oturuyor, oturacak.

"OPERASYONA HER AN BAŞLAYABİLİRİZ"

Suriye'de ülkeyi yönetenlerin basiretsizliği sebebiyle 1 milyon masum insanın hayatına mal oldu. Bu Esed 1 milyon insanı katletti. Biz üzerimize düşen görevi yapalım. Suriyelilerden yaklaşık 4 milyonu ülkemizde yaşıyor. Suriye'de Türkiye'nin güvenlik altına aldığı bölgedeki insanlar huzur içinde hayatını sürdürüyor. DEAŞ bahanesiyle Suriye'ye gelen güçler hala varlıklarını sürdürüyor. Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. 3 ayrı operasyonla bunu icra ettik. Diğer bölgelerde bu oyunu büyük ölçüde bozdak. Sıra Fırat'ın doğusuna geldi. Geçen hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı ilan ettik. Trump'la da bunları görüştük, kendileri de olumlu cevapları verdiler. Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Siyasi çözüm yolu açılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir. Bizi Münbiç'le oyalayan Fırat'ın doğusuyla ilgili sözleri verenler, bu sözleri yerine getirmesi lazım. ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumdu. Bir gece ansızın gelebiliriz. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz."

Erdoğan: Portakal mıdır, mandalina mı, narenciye mi? Sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen bu millet patlatır enseni ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Konya canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.