Erdoğan: "Oynanan oyunları yakından takip ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Stadyumu'nun açılışında konuştu. Spora gönül veren biri olarak yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu ifade eden Erdoğan, son 18 yılda spora yaptıkları yatırımları anlattı. Gençlere kurulan tuzaklara dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Oynanan oyunları yakından takip ediyoruz. Gençlerimiz arasına nefret ekilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Adana Stadyumu'nun açılışını canlı bağlantı ile gerçekleştirdi. 

Erdoğan, konuşmasında, gençlere kurulan tuzaklara dikkat çekti.

"Gençlerimizi sonu gözyaşı ve pişmanlık olan mecralara sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur." diyen Erdoğan üniversitelerde yaşanan eylemlerle ilgili olarak "Marjinal örgütlerin kadrolu militanlarının başını çektiği eylemlerin amacı ne demokrasidir ne hukuktur ne de özgürlüktür." ifadesini kullandı. 

Provokasyonların gayesinin, Türkiye'nin dikkatini dağıtarak hedeflerinden uzaklaştırmak olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, "Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara son 18 yıldır fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.  

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

Adanaspor ve Adana Demir Spor artık maçlarını burada oynayabilecekler. Ülkemizde uzun yıllar boyunca belli başlı dallar dışında spora gereken önem verilmedi. İlk gençlik yıllarında spora gönül vermiş biri olarak yaşanan sıkıntıların hep farkındaydım. Son 18 yılda ülkemizin spor anlayışını baştan aşağı yeniledik. 2002'de 1570 tesis varken bugün bu sayı 3903'e çıktı. Adana'ya 18 spor tesisi kazandırdık. Ülke genelinde 32 stadı tamamladık. Buraları dört dörtlük bir spor tesisi olarak tasarlıyoruz. Spor altyapısına yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya başladık. Sporcularımız 2002'de 1481 madalya kazanabilmişken 2019'da 8 bin 800'ün üzerinde madalya ile verilen emeklerin boşa gitmediğini gösterdiler.

Adana'da 2002'de 113 olan spor kulübü sayısı 2021'de 486'ya çıktı. Son 18 yılda yakalanan başarının nedeni ülkenin enerjisini fuzuli şeylere harcamamasıdır. Siyasetçi ülkeye en iyi şekilde hizmet etmeye odaklandı. Polisimiz asayişi sağlamaya, askerimiz vatanı korumaya kendini adadı. Sporcularımız ise branşlarında en iyi olmak için ter döktü. Tarımda, ihracatta, terörle mücadelede destan yazan bir ülke çıktı.

Gençlerimiz 1960 darbesine giden süreçte figüran olarak kullanıldı. Gençlerimizi sonu gözyaşı olan mecralara sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Son yıllarda marjinal örgütlerin başını çektiği bu eylemlerin amacı ne özgürlüktür, ne de demokrasidir. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara son 18 yıldır fırsat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Ailelerimizden evlatlarına sahip çıkmalarını, gençlerimizi profesyonel provokatörlerin ellerine teslim etmemesini istirham ediyorum. Gelecekte gençlerimizin adını daha çok duyacak, onlarla daha fazla iftihar edeceğiz.

Erdoğan: "Oynanan oyunları yakından takip ediyoruz" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adana stadyumu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.