"Erdoğan, o ilde Bahçeli'ye jest yapabilir"

AK Parti ile MHP arasında devam eden ittifak görüşmeleriyle ilgili yazı kaleme Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'ye bir jest yapabileceğini ifade etti. Selvi, ayrıca ABD'li rahip Brunson ile ilgili "13 Ekim’de Brunson’ı ABD’de uçağın merdivenlerinden inerken görebiliriz" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak bir kulis kaleme aldı. "Görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak" diyen Selvi, "Her parti kendi adaylarını çıkaracak" ifadesini kulandı. Selvi, "Erdoğan’ın, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de kendisine bir jest yapması beklenebilir" iddiasını kaydetti.

Selvi, "Erdoğan Amerikalı yatırımcılara hangi güvenceyi verdi?" başlığıyla (1 Ekim 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir temasın olması bekleniyor. Bu belki Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın daveti ile bir kahve içmek şeklinde gerçekleşebilir. MHP Lideri Bahçeli’nin dün ‘cumhur ittifakı’ konusunda verdiği mesajlar üzerine iki liderin kısa bir süre içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan ile Bahçeli ‘cumhur ittifakı’ konusundaki tereddütleri gideren bir görüşme yapacaklar. Ancak görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak. Her parti kendi adaylarını çıkaracak. Ancak Erdoğan’ın, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de kendisine bir jest yapması beklenebilir."

Türkiye'de ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Brunson konusuna da değinen Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"13 EKİM’DE BRUNSON’I ABD’DE UÇAĞIN MERDİVENLERİNDEN İNERKEN GÖREBİLİRİZ"

Türkiye’yi ekonomik krize götüren yoldaki mayınlar bir bir temizlenmeye çalışılıyor. ABD ile yaşadığımız krizin tetikleyicisi olan Brunson olayında önemli gelişmeler bekleniyor. Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt’la konuştum. 3 Ekim Çarşamba günü Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağını doğruladı. Mehmet Altan kararını gerekçe göstererek, Brunson hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasını talep edecek. Ayrıca 12 Ekim’deki mahkemede Brunson’la ilgili kararın sonuçlanması bekleniyor. Yani, işlediği suçlardan dolayı mahkûmiyet verilip yargılamasının adli kontrol şartı olmadan devam etmesi gibi. Bu durumda 13 Ekim’de Brunson’ı ABD’de uçağın merdivenlerinden inerken görebiliriz.

"Erdoğan, o ilde Bahçeli'ye jest yapabilir" ile ilgili etiketler AK Parti MHP Osmaniye ittifak bahçeli jest
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.