Erdoğan ne öyle bir metin yazdı, ne de Büyükerşen'i tebrik etti! İşte olayın aslı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de CHP'li belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'i övdüğüne yönelik iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta toplu açılış töreni için gittiği Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiği, belediyede anı defterini imzaladığı ve hatta Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ekibini tebrik ettiği iddia edilmişti.

Erdoğan'ın, CHP'li belediyeyi "övdüğü", el yazısı ile kaleme alınmış bu "tebrik metni" birçok medya organında yer aldı.

Ancak tüm bu iddiaların bir senaryodan ibaret olduğu ortaya çıktı.

fwkjbfrgreg

AK PARTİ'DEN YALANLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterine yazılan yazıların belediye tarafından kamuoyuyla paylaşılması üzerine AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü bir açıklama yaptı.

Ünlü açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmediğini, Büyükerşen'i öven bir metni de imzalamadığını duyurdu.

fwfwfrg

Dündar Ünlü şu açıklamayı yaptı;

“17 Mart 2017 tarihinde şehrimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan o şehirlerde ziyaret etmeyi uygun gördüğü kurumların şeref defterlerini imzalamaktadır.

Şeref defterlerindeki metinler Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından hazırlanmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaretinden sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından basına servis edilen imzasız metni sanki Cumhurbaşkanımız Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmiş ve taltif etmiş gibi lanse etmeye çalışmıştır.

Oysa ki Cumhurbaşkanımız Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmemiş, Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan metni de imzalamayı uygun görmemiştir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan imzasız metni basına servis ederek Cumhurbaşkanımız üzerinden siyasi pirim elde etmenin beyhude çabası içindedir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur”

SAHTE METİNDE ŞU İFADELER YER ALMIŞTI;

"Toplu açılış töreni vesilesiyle geldiğim Eskişehir'imizde, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Coğrafyamızdaki kadim medeniyetlerin mirasçısı yerleşim yerlerinden biri olan Eskişehir eğitimde, sanayide ve ticarette yaptığı ataklarla, ülkemizin seçkin şehirlerinden biri haline gelmiştir.

Bu gelişmede payı olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi başta olmak üzere herkesi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Eskişehirli vatandaşlarıma selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."

hverge

Erdoğan ne öyle bir metin yazdı, ne de Büyükerşen'i tebrik etti! İşte olayın aslı... ile ilgili etiketler Erdoğan büyükerşen tebrik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.