Erdoğan mı yalan söylüyor, CHP'li İlhan Cihaner mi? İşte yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Gaziantep'teydi.. İlde toplu açılış törenine katılan Erdoğan burada vatandaşlara yaptığı konuşmada Anayasa referandumuna değindi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı sisteminin gerekliliğini, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i örnek göstererek açıkladı. CHP Milletvekili İlhan Cihaner ise Erdoğan'ın verdiği örneği çarpıtarak, Cumhurbaşkanı'nı "yalancılıkla" suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu ziyaret ettiği Gaziantep'te referandum tartışmalarına değindi.

Vatandaşlara yaptığı konuşmada bir "sır" açıklayacağını belirten Erdoğan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı bir anıyı paylaşarak, Cumhurbaşkanlığı sisteminin neden gerekli olduğunu aktardı.

Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde, şu an Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası Başkanı olarak atamak istediğini belirten Erdoğan şunları kaydetti:

"Ben, şu an başbakan yardımcısı olan Mehmet Şimşek'i Merkez Bankasının başına geçirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı dedi ki 'Olmaz.' Sayın Cumhurbaşkanı niye olmaz dedim. 'Olmaz.' dedi. Ya niye olmaz bileyim, ben de ikna olayım dedim. 'Olmaz.' dedi.

Allah Allah dedim, yoksa dedim, Mehmet Bey'in hanımını başörtülü filan zannediyor da onun için mi acaba olmaz diyor. Dedim ki Sayın Cumhurbaşkanı, Mehmet Bey'in hanımı başörtülü filan değil hatta Amerikalı'dır dedim. 'Yok.' dedi, 'Ben, istemiyorum.' dedi.

Şimdi böyle bir başbakanlık, böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Mehmet Bey'i Merkez Bankasının başına getiremedik. Böyle yanlışlarla, böyle cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere varılmaz. İşte biz bunu gördük, bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz. Mehmet Bey'i Merkez Bankasının başına getiremedik, sonra Maliye Bakanı yaptık o ayrı bir konu."

CHP'Lİ İLHAN CİHANER, ERDOĞAN'I YALANCILIKLA SUÇLADI

Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri üzerine CHP Milletvekili İlhan Cihaner sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak olayın Erdoğan'ın anlattığı gibi gerçekleşmediğini savundu.

İlhan Cihaner, mesajında, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor. Oysa Sezer, eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı" ifadelerini kullandı.

Cihaner sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sezer'in Mehmet Şimşek'i Başkan Yardımcısı olarak atamamasının sebebi de, yardımcılarını yeni atanacak başkanın belirlemesi düşüncesiydi. Bu kadar açık yalan ve başörtüsü sömürüsü acziyetin işareti olsa gerek."

İLHAN CİHANER TÜRKÇE Mİ BİLMİYOR, YALAN MI SÖYLÜYOR?

Ancak CHP'li İlhan Cihaner'in, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor." ifadesi Türkçe dil bilgisine sahip her vatandaş tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Çünkü, Cumhurbaşkanı konuşmasında bu yönde bir açıklama yapmadı ya da imada bulunmadı, sadece bu olasılıktan bir "varsayım" olarak bahsetti.

Erdoğan varsayımda bulunduğunu da, ilkokul çocuklarının dahi ayırdına varacağı şekilde, "yoksa", "acaba" gibi kelimeler kullanarak vurguladı.

Buna karşın CHP Milletvekili'nin, Erdoğan'ı bu ifadeleri üzerinden "yalan söylemekle" suçlaması, ya Türkçe'deki acziyeti ya da yalan söylemekteki mahareti olarak yorumlandı. / SuperHaber

İşte Cihaner'in o mesajları;

Erdoğan mı yalan söylüyor, CHP'li İlhan Cihaner mi? İşte yanıtı... ile ilgili etiketler Erdoğan Mehmet Şimşek Gaziantep başörtüsü ahmet necdet sezer yalan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.