Erdoğan kurmaylarına talimat verdi! 20. yıl mesajı: Yaşasın büyük ve güçlü Türkiye!

AK Parti 14 Ağustos'ta kuruluşunun 20'nci yılını kutlamaya hazırlanıyor. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak organizasyonda verilecek mesaj da ortaya çıktı. 20'nci yıl organizasyonunun mesajı "Yaşasın büyük ve güçlü Türkiye" olacak.

AK Parti'nin 14 Ağustos'ta düzenleyeceği 20'nci yıl organizasyonunun detayları ortaya çıktı. Bu yıl kutlamaların adresi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğin ana teması, son günlerde özellikle orman yangınlarıyla birlikte zirveye ulaşan algı operasyonlarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verilmesi olacak. Aynı gün AK Parti sosyal medya hesaplarında da birlik ve beraberlik çağrısı yapılacak. Etkinliklerde salon Türkiye'nin kardeşliğine vurgu yapan "Her daim birlik olma vakti", "Yaşasın büyük ve güçlü Türkiye", "Birliğimiz dirliğimizin teminatı" mesajları ile süslenecek.

"YALANLARLA MÜCADELEDE BAŞARILI OLAMADIK"

Erdoğan'ın, önceki gün parti kurmayları ile gerçekleştirdiği MYK toplantısında, orman yangınları ve yaşanan süreçte başta CHP olmak üzere bazı sanatçıların da katıldığı algı operasyonu ele alındı. Toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, rakamlarla bir sunum gerçekleştirdi. Bazı AK Parti kurmaylarının "Yangını söndürmede başarılıydık, ancak yalanlarla mücadelede başarılı olamadık" değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda gelecekte orman yangınları ile mücadelede çok daha güçlü olmak için neler yapılması gerektiği de masaya yatırıldı. Türkiye'nin yaşadığı orman yangınlarının bir afet olarak değerlendirildiği toplantıda deprem ülkesi olan Japonya'da binalar depreme göre nasıl tasarlandıysa orman yangınlarının yaşandığı yerlerin de yangına dayanıklı bir şekilde tasarlanması gerektiği görüşüne varıldı.

Toplantıda yangınla mücadele kapsamında uçak, helikopter, arazöz gibi araç sayısının artırılması kararlaştırıldı. Bakan Pakdemirli, bir yangın söndürme helikopteri veya uçağının ortalama 400 milyon TL olduğunu, bunların pilot ve bakım dahil kullanılmasa bile yıllık maliyetlerinin ise 70 milyon TL olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle yangınla mücadelede araç sayısı artırılırken satın alınacağı veya kiralanacağına maliyet hesabı yapıldıktan sonra karar verilecek.

"SAHAYI BOŞ BIRAKMAYIN"

Öte yandan toplantıda Erdoğan'ın kurmaylarına yaz boyunca sahada olmaları talimatını yinelediği, "Sahayı boş bırakmayın" dediği öğrenildi.

Erdoğan kurmaylarına talimat verdi! 20. yıl mesajı: Yaşasın büyük ve güçlü Türkiye! ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.