Erdoğan kimler için ‘CHP ağzıyla konuşuyorlar’ ifadesini kullandı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni parti kuranların ve kuracak olanları 'CHP ağzıyla konuşuyorlar' diye eleştirdiğini yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni parti kuran ve kurmaya hazırlananlara yönelik eleştirisini kaleme aldı.

"Yeni parti kuranların ve kuracak olanların, muhalefet dilini bu kadar hızlı benimsemeleri hakkında Erdoğan’ın “CHP ağzıyla konuşuyorlar” dediği söyleniyor." diyen Selvi, "CHP’nin CHP ağzıyla konuşması normal de eski arkadaşlarının CHP ağzıyla konuşması Erdoğan’ı üzüyor olmalı." ifadelerini kullandı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

"17-25 Aralık operasyonunu düzenleyen FETÖ’cülerin Erdoğan için iddianameye “dönemin başbakanı” diye yazdıklarını öğrendiğim an irkilmiştim.

Dönemin başbakanı ya da devrik başbakan... 27 Mayıs’tan sonra kurulan Yassıada’nın ruhunu yansıtıyordu. “Sizi buraya tıkan kuvvet bunu istiyor” diyen Salim Başol, Menderes’e “sabık başbakan” diye hitap ediyordu.

17-25 Aralık’ın ayak seslerinin duyulduğu Gezi olayları sırasında Erdoğan, “10 ay sonra sandıkta millet bunun hesabını sorar” demişti. Erdoğan’a yanıt o zaman Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’den gelmişti. Gül, “Demokrasilerde her şey seçim demek değildir” demişti. Gül’e 8 Haziran tarihinde Yeni Şafak’ta ‘Cici demokrasi’ başlıklı yazı ile cevap vermiştim. Gül, eleştirilerimden rahatsız olmuştu. Cumhurbaşkanlığındaki resepsiyonda bir araya geldiğimizde kendisine düşüncelerimi iletmiştim. “367 kararıyla sizin Cumhurbaşkanı seçilmenizi engelleyenler ‘Demokrasilerde her şey seçim demek değildir’ demişlerdi. Siz ise bugün kendi varlık nedeninizin tersini savunuyorsunuz” demiştim.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu söylemini Tunus’ta katıldığı bir programda da dile getirdi. Gül’ün sözleri “Ben Tunus’a söylüyorum, Erdoğan sen anla” şeklinde yorumlandı. Gül, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında Erdoğan’ın arkasında durmamış, kendisinin veremeyeceği hesabının olmadığını belirterek okların Erdoğan’a yönelmesini sağlamıştı. Abdullah Gül tartışması açma peşinde değilim. Yeni parti kurma sürecine giren Abdullah Gül ile partisini kurarak muhalefette yerini alan Ahmet Davutoğlu’nun söylemine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan cephesinden bir değerlendirmeyi paylaşmak istedim.

Ahmet Davutoğlu da Şehir Üniversitesi polemiğinde mal varlığı komisyonu kurulması önerisiyle Erdoğan’ın karşısına çıktı. Davutoğlu partisinin FETÖ kokan genç kurucusu İsmail Günaçar ise “Davutoğlu’nun en azından diploması var” diyerek siyasette yerini aldı.

Görünen o ki Davutoğlu, Erdoğan’la polemiğe girmekten kaçınmayacak. AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerini sürdürecek. Ali Babacan’ın ise polemiğe girmemeyi tercih edeceği söyleniyor.

Erdoğan, AK Parti’yi kurduğu günden bu yana Erbakan hakkında tek bir olumsuz söz etmedi. Erbakan’ı rahmetle yâd etmeyi ve hatta cezaevine girme tehlikesi doğunca “eski hocası”nı kurtarmayı bildi. Vefalı davrandı. O nedenle de Saadet Partililerin oyunu almayı başardı.

Tabii bundan sonrası Davutoğlu’nun ve Erdoğan’ı hedef göstermekten bıkmayan Gül’ün bileceği bir iş.

Yeni parti kuranların ve kuracak olanların, muhalefet dilini bu kadar hızlı benimsemeleri hakkında Erdoğan’ın “CHP ağzıyla konuşuyorlar” dediği söyleniyor.

CHP’nin CHP ağzıyla konuşması normal de eski arkadaşlarının CHP ağzıyla konuşması Erdoğan’ı üzüyor olmalı."

Yazının tamamı için tıklayınız...

 

Erdoğan kimler için ‘CHP ağzıyla konuşuyorlar’ ifadesini kullandı? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı Ahmet Davutoğlu Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.