Erdoğan kenevirin merkezi olacak ilçeyi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çevreye verdiği zarar nedeniyle naylon poşetlerin kullanımını azaltmaya yönelik kararlar çerçevesinde yıllar önce üretimi kısıtlanan ve izne bağlanan kenevir üretimini yeniden başlatacaklarını söylemişti. Erdoğan kenevir üretiminin merkezi olacak ilçesi Samsun belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Vezirköprü adayının İbrahim Sadık Edis olduğunu açıklarken kenevir ekimi ile ilgili olarak da çok önemli bir mesaj verdi.

Erdoğan, "Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak" dedi. 

Cumhurbaşkanı kenevir sanayisinin de ilçeye kurulacağını belirterek "Endüstrisini de inşallah buralarda kurarak; atletiyle gömleğiyle inşallah bunun tekstilini de burada yapacağız." diye sözlerini tamamladı. 

Kenevir Türkiye'nin gündemine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda yaptığı konuşma ile girmişti.

Konuşmasında plastik poşete karşı başlatılan kampanyaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, poşet yerine kenevirden imal edilen filelerin kullanılmasını önermiş sonra da "Son zamanlar bu plastik poşetler vb. birçok ürünlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Bunun 500 yıl, 750-1000 yıl bunu toprak eritemiyor. Savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Anacağım evde file dokurdu. File ile alışveriş yapar gelirdik. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zamanlar bunlar kenevirden yapılırdı. Ülkemizde keneviri yok ettik. Kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz keneviri ithal ediyoruz. Kenevire dayalı yapılması gereken şeyler varsa ithal ürünlerle yapılıyor. Gıda Tarım Bakanlığı bu konuda çalışmalara başlıyor. Birilerinin bu işi başlatması lazımdı. Şu anda biz de bunun çalışmasını yapıyoruz." demışti.

Erdoğan kenevirin merkezi olacak ilçeyi açıkladı! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Samsun kenevir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.