Erdoğan: Karadeniz Ereğlisi'nde de bir müjde olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzun Mehmet Camisi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde açıklayacağını söylediği müjdeye işaret etti. Erdoğan, "Zonguldak'tan biraz sonra bir müjde vereceğiz. Karadeniz Ereğlisi'nde de bir müjde olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Zonguldak Uzun Mehmet Camii açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeri ve mimarisiyle şehrimize yakışır bu güzel camiyi inşa eden Hasan Gürsoy Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Caminin inşaasında emeği geçen mimarından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması önemli ve anlamlıdır. Çamlıca'da inşa ettiğimiz camimiz nesiller boyunca milletimizi gururlandıracaktır. Geçtiğimiz hafta Taksim'de açılışını yaptığımız camimiz de medeniyetimizin mührü olarak hizmet verecektir. Bugün de Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla açıyoruz.

"BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Malazgirt'ten 15 Temmuz'a kadar geçen 1000 yıla yakın süreçte çağlar değişse de kullanılan araçların niteliği değişmiyor. Rengi şehitlerimizi kanından alan bayrağımıza tahammül edemeyenler milletimizin birliğine beraberliğine saldırmaya başladılar. Bunun için kardeşlerimizi pekiştirdiğimiz yerler olan camilerimizi hedef almaktan çekinmiyorlar. Birliğimizi bozamayacaklar.

Ezandan rahatsız olanlar milletin birliğine saldırıyor. Milletimiz fitnelerin hiçbirine geçit vermedi. Tüm zorluklara karşı birbirimize sıkıca sarılmalıyız.

Bugün inşallah Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi olacak. Karadeniz Ereğlisi'nden de bir müjdemiz olabilir.

UZUN MEHMET CAMİSİ

Terakki Mahallesi'nde yapımı 1,5 yıldır devam eden ve ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan cami, yaklaşık 22 bin metrekarelik alanın 2 bin 535 metrekaresi üzerine inşa edildi.

İsmini 8 Kasım 1829'da kömürü bulan Uzun Mehmet'ten alan, her biri 72 metre uzunluğunda 4 minare ve 22 kubbeye sahip caminin girişinde, mermer üzerine işlenmiş kentin sembolü olan kömürle Arapça "Ya Allah" hat yazısı yer alıyor.

Eksi birinci katına 8 bin metrekare genişliğinde 200 araçlık otoparkın yanı sıra 81 abdesthane yapılan camide, engelli ve yaşlıların kolay erişebilmesi için ikisi engelliler için olmak üzere toplam 6 asansör bulunuyor.

İnşaatı tamamlanan ve ses denemeleri yapılan caminin yanında yer alan çocuk parkları, bisiklet ve gezi yolu, basketbol sahası gibi sosyal alanlar da ilgi çekiyor.

Erdoğan: Karadeniz Ereğlisi'nde de bir müjde olabilir ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzun Mehmet Camisi açılış müjde
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.