"Kandil'de elebaşlarının toplantısını vurduk!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'de PKK elebaşlarının toplantı merkezlerinin TSK tarafından vurulduğunu, henüz net bir netice bilgisi gelmediğini ancak vurulduğu bilgisinin kesin olduğunu duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"İbrahim arkadaşımız, bunlar ailece gerçekten teröre karşı mücadele veren yürekli bir aile. Burada esnafı dolaşırken, (İbrahim Bey'den bizzat dinledim), "bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz, buraya nasıl gelirsiniz" demişler. Sonra ağız dalaşı başlıyor ve saldırıyorlar.

Özgürlük mücadelesi kendi ülkende, kendi kardeşlerine karşı verilmez. Ama bu PKK, kendilerine göre "özgürlük" mücadelesini ya dağlara kaçırarak, ya mağaralara sokmak suretiyle verir. Ya da öğretmenlerimizi, insanları kaçırarak verir. Böyle mi verilir özgürlük mücadelesi? Bizim silahımız oyumuzdur, bizim silahımız imanımızdır. Ama siz hala bu yola gelemediniz. 7 Haziran en önemli neticeydi, neticeyi aldınız. Ama şu an içeride olan kişi (Demirtaş) "dökülün sokağa" dedi. Ve 53 vatandaşımız öldürüldü mü, öldürüldü. Yasin Börü şehit edildi mi, edildi.

Şimdi mağduriyeti oynuyorlar. Ama benim halkım bu oyunu yutmaz.

"Daha çok demokrasi" dediğimiz zaman bundan ne anlıyoruz? Bir defa bu ülkede, hangi düşüncede olursa olsun, herkes bütün demokratik haklardan istifade edecektir. Asimilasyon, ret politikalarını kaldırdık. Biz milli birlik beraberlik, kardeşlik dedik, davet yaptık.

Ama çukurlar kazıldı, tüneller kazıldı. Diyabakır'ın yıkılan saat kulesi, camiler... Şimdi buraları yeniden onardık.

Artık Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde kızları kaçırılan anneleri göremezsin. Artık yok.

"CHP'NİN TERÖR DİYE BİR SORUNU YOK"

Sizin terörle mücadele adına yaptığınız bir şey var mı? FETÖ'yü de bir cümleyle geçiştirmişler. Sizin terör diye bir sorununuz yok zaten.

"ASKERİN DARBE YAPANINI SEVİYORLAR"

Terörle mücadele eden Metin Temel Paşa'ya "apoletlerini sökerim" diyor. Geldiği gün hemen apolet sökecekmiş. O apoletleri sen mi taktın ki, sökeceksin. Sen ne zaman cumhurbaşkanlarının böyle bir şey yaptığını gördün. Ben dördüncü yılımdayım daha böyle bir adım atmadım. Ya bu insan, Cudi'de, Gabar'da operasyonları yürüten insan. Afrin'de bu işi yürüten o. Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürüten komutan o. Senin bir defa nezaketen böyle bir şeyi söyleme hakkın yok. Bu, bizim kahraman askerimize büyük bir saygısızlıktır.

Bunlar darbe yapan ve idam ipini çeken askerleri seviyorlar.

"KÜRTLER" DEMİYORUM, "KÜRT KARDEŞLERİM" DİYORUM

Bakın ben "Kürt kardeşlerim" diyorum, "Kürtler" demiyorum. Çünkü bizim dinimiz ayette "inananlar kardeştir" diyor. Kürt kardeşlerim kendilerine başka bir devlet aramalarına, toprak aramalarına yok. AK Parti tüm Türkiye'nin partisi olmuştur.

OHAL'İN KALDIRILMASI

2002'nin sonu... Göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı. Bir 1 ayda OHAL'i kaldırdık.

"O DÖNEMKİ OHAL BAŞKAYDI"

Ama o zamanın OHAL'inde ne vardı? Bölgede tüm ticari hayat durmuştu. Kan gövdeyi götürüyordu. Biz o dönemden geçtik.

Ama bu dönemdeki OHAL'in amacı, FETÖ'nün Türkiye'yi soktuğu ortamdan ülkeyi kurtarmak. Şimdi herhangi bir olay kargaşa var mı, üniversitelerde bir olay duyuyor muyuz? Yok. Niye, OHAL var.

"OHAL, VATANDAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜNE HİÇ DOKUNMADI"

Terörle mücadeleyi asla sekteye uğratmamamız gerekir. Türkiye'nin en önemli sorunu bu çünkü. Bunu başaracağız. Bunu başardığımızda ekonomi de iyiye gider, eğitim de iyiye gider. OHAL'i biz burada kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın özgürlüklerini kısıtlayan bir konumda değil ki.

KÖPRÜ TARTIŞMASI

Ben buradan, CHP'ye, Saadet'e, İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bakın bunları iyi değerlendirin. Bakın buralardan gidiyorsunuz, geliyorsunuz. Ha diyorsunuz, "göreviniz değil mi zaten". Peki bizden öncekilerin görevi değil miydi? Onlar niye yapmadılar?

"BİZ SENİ MUHATAP ALIR MIYIZ?"

Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İMAM HATİPLERİN KAPISINDAN ÇEVRİLDİ BAY MUHARREM, SİZ BAŞÖRTÜSÜ ALEYHİNE AYM'YE GİDİYORDUNUZ"

Biz, bu ülkede yıllar yılı beyaz-zenci ayrımında beyaz Türk muamelesi görmedik, zenci Türk muamelesi gördük. Neyiyle İnancımızla fikrimizle düşüncemizle. Bizim çocuklarımız imam hatiplerin kapısından çevrildi Bay Muharrem, senin çocukların çevrildi mi?

Başörtüsü düzenlemesi aleyhinde sizler Anayasa Mahkemesi'ne gidiyordunuz.

MUHARREM İNCE'NİN ÖĞRETMENLERİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRIP, MÜFETTİŞLERİ TEHDİT ETTİĞİ İDDİASI

Kalkıp da, patronu olduğu bir dersanede öğretmenlerin sigortasını ödemediği için bir sıkıntı yaşanmışsa, bir defa bu halktan da o öğretmenlerden de özür dilemesi lazım.

BAY KEMAL - BAY MUHARREM ÇEKİŞMESİ

Bay Kemal biliyor ki, Bay Muharrem seçilemeyecek. Ve koltuk noktasında bir kişiyi ekarte etmiş olacak.

Bay Muharrem de biliyor ki, seçilemesem de "ben bunun başına illa bela olacağım" diyor. Yani CHP içerisinde bu çekişme devam edecek. Bunların derdi seçim değil, koltuk davası. "Bu koltuğu kim kapar" gayreti içerisinde yürütüyorlar süreci.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN KAZANILAN TAZMİNATLARLA SUCUK DAĞITACAK MISINIZ?" SORUSU

Yok hayır, fakir fukaraya, garip gurebaya dağıtmak en isabetlisi olur. Seçim de bir geçsin...

"MÜNBİÇ YÜZDE 95 ORANINDA ARAPLARINDIR"

Münbiç, YGP/PYD'nin değildir. Münbiç yüzde 95 Araplarındır. Bu süreç Obama döneminde başladı. Obama'nın burada çok büyük haksızlıkları var. Yüz yüze de konuştuk. Ve bana söz verdi. "Burada ne YPG, ne PYD kalmayacak" dedi. Ama sözünde durmadı. Trump'la da konuştuk.

"GÖRÜŞMELERİN BAŞARILI OLMASINDA POMPEO'NUN GAYRETLERİ VAR"

Bunların Fırat'ın doğusuna yönelmesi ve buranın gerçek sahipleri olan Arapların geri gelmesi önemli. Münbiç yol haritasındaki başarıda (Dışişleri Bakanı) Pompeo'nın gayretleri oldu.

Şimdi PYD/YPG Münbiç'ten çıkarılacak ve oranın gerçek sahipleri gelecek ve yerleşecekler.

KANDİL OPERASYONU

Son operasyonlarda Kandil'deki çok önemli, bunların toplantı alanlarını vurduk. Toplantı halindelerken. Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin. Belki bu akşam TSK'nın sitesinde de yayınlanabilir.

"VURULANLAR ARASINDA CİDDİ İSİMLER OLABİLİR"

Kandil'de toplantı halinde vurulanlar arasında ciddi isimler var mı" sorusuna cevap olarak ise Erdoğan, "Biz bunu büyük ihtimal olarak görüyoruz" dedi."

"Kandil'de elebaşlarının toplantısını vurduk!" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.