Erdoğan kabine toplantısını işaret etti: Güncelleyeceğiz

Türkiye iki hafta önce alınan kararlar çerçevesinde kısıtlamaları esnetmiş, birçok alanda normalleşmenin adımlarını atmıştı. Ancak, o tarihe göre vaka ortalamaları da günlük vaka sayıları da büyük oranda arttı. Bu da akıllara yeniden kısıtlamalar gelecek mi? sorusunu getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada haftaya yapılacak kabine toplantısını işaret ederek, "Normalleşme haritamızı güncelleyeceğiz" dedi.

Türkiye iki hafta önce koronavirüs haritasının renk skalalarını belirlemiş ve kırmızı ile tanımlanan çok yüksek riskli iller haricinde cumartesi kısıtlamasının kaldırılması, restoran, kafe, kıraathane gibi yerlerin açılmasına yönelik adımlar atmıştı.

Ancak o günden bu yana gece yaklaşık 10 günlük süreçte vaka sayıları düşeceğine daha da arttı. 9 Mart'ta tam 13 bin 775 yeni vaka açıklanırken hasta sayılarında da yükseliş olduğu dikkatli gözlerden kaçmadı.

Hal böyle olunca akıllara normalleşme rafa kalkabilir mi? Kısıtlamalar yeniden gelebilir mi? sorularını geldi. 

Merakları giderir mi bilmeyiz ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Meclis Grup toplantısında normalleşme haritalarının güncelleneceğini açıkladı ve bu adımın önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında olacağını söyledi. 

Erdoğan şöyle konuştu: 

"Şehirlerimizi vaka sayısı, yoğun bakım yatak sayısı, aşılama oranı gibi kriterlere göre 4 gruba ayırarak renklendirdik. Yeni kontrollü normalleşme adımlarını da bu renklere göre kademeli olarak belirledik. Böylece durumu iyi olan illerin kazanımlarına sahip çıkmalarını, durumu kötü olan illerin de iyiye doğru gitmek için çalışmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Hiç şüphesiz ideal olmamakla birlikte, bu sistemin nispeten adil olduğunu düşünüyoruz. Haftaya yapacağımız kabine toplantımızda illerimizdeki gelişmeleri değerlendirerek normalleşme haritamızı güncelleyeceğiz."

Erdoğan kabine toplantısını işaret etti: Güncelleyeceğiz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme harita
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.