Erdoğan, İmamoğlu'na randevu için yeşil ışık yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun görüşme talebine ne yanıt verecek? SuperHaber açıklıyor...

Oldukça gergin geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri 23 Haziran'da gerçekleştirildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'a karşı 800 bin civarı oy farkıyla seçimi kazandı.

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceğini ve beraber çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik etti ve "İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Erdoğan, "Derin bir aşkla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz" sözleri ile İstanbul'da aynı şekilde çalışmalara devam edileceği sinyalini de verdi.

ERDOĞAN RANDEVU TALEBİNE OLUMLU YANIT VERECEK Mİ?

SuperHaber'e bilgi veren Ankara'daki önemli kaynaklar ise en çok merak edilen sorunun cevabını verdi.

Seçim telaşının daha yeni bitmesi nedeniyle, İmamoğlu'nun Külliye'den, yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebi henüz ilgili merciye ulaşmadı. Ancak bunun kısa süre içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Peki bu randevu talebi geldiğinde Külliye'nin yanıtı ne olacak?

Aynen bugün Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında verdiği mesajlar parelelinde, yanıt olumlu olacak.

Görüşmenin Ankara'da Külliye'de ya da İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı ofislerinde programa göre gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

SuperHaber'e bilgi veren bir yetkili; "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Japonya ve Çin ziyaretleri nedeniyle, görüşme bu ziyaretin öncesine yetişir mi bilemiyorum. Çünkü çok az bir zaman kaldı ama olmaması için hiçbir neden yok. Milli iradenin tecelli ettiği demokratik bir seçimin sonucuna herkes saygı duyuyor. İstanbul'a da hayırlı olamasını diliyoruz. İstanbul'da belediye başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı'nın görüşmesi kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasilerde olması gereken de budur." dedi. / SuperHaber

Erdoğan, İmamoğlu'na randevu için yeşil ışık yaktı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İstanbul CHP Ekrem İmamoğlu SuperHaber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.