Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD ziyareti devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşeceği öğrenildi.

İsrail'de gerçekleşecek erken seçimler öncesinde dünyanın gözü bir kez daha Orta Doğu'ya çevrildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyacağı yönündeki açıklaması uluslararası düzeyde büyük tepki topladı.

Bu açıklamanın hemen ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ABD'ye gitti ve bugün Trump ile bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantının gündem maddeleri arasında Golan Tepeleri de yer alıyor.

İsrail basınında da Trump’ın Netanyahu ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmede Golan Tepeleri’ndeki “İsrail egemenliğini” tanıyan belgeyi imzalayacağı yönünde haberler yer aldı.

ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK!

Bu kritik süreçte önemli bir gelişme daha yaşandı. Türkiye Donald Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına sert tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşeceği öğrenildi.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, görüşmede Golan Tepeleri krizi başta olmak üzere iki ülke arasındaki S-400 sorunu, Türkiye'de piyasalarda yapılan spekülatif batı kaynaklı girişimler ve Suriye konusu masaya yatırılacak.

Ayrıca görüşmede iki ülke arasında ticari ilişkilerin artılması konusunda bazı maddelerin gündeme gelmesi de bekleniyor. / SuperHaber

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump İsrail Golan Tepeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.