Erdoğan ile Putin Karabağ ve İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonla görüştü. Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Suriye, Libya ve Karabağ meselesi ele alındı. Erdoğan ve Putin'in iki ülke arasındaki savunma ve diğer konulardaki iş birliğinin sürdürülmesi konusunda hem fikir olduğu belirtildi.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki liderin telefon görüşmesinde Suriye’deki gelişmeleri ele aldığı, Astana sürecine atıfta bulunularak siyasi çözümün tekrarlandığı ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Libya’da devam eden süreç ile birlikte çatışmaların devam ettiği Dağlık Karabağ konusu da ele alındı. 

Putin’in ateşkes anlaşmalarıyla ilgili Erdoğan’a bilgi verdiğinin belirtildiği açıklamada, "Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle temasları ve çatışmaların sonlandırılmasıyla ilgili atılan ateşkes adımları hakkında bilgi verdi" ifadesi kullanıldı.

Erdoğan ve Putin’in dış politika başta olmak üzere savunma ve iki ülke arasındaki iş birliklerinin sürdürülmesi konusunda hemfikir olduğu da belirtildi.

Erdoğan ile Putin Karabağ ve İdlib'i görüştü ile ilgili etiketler Erdoğan Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.