Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? Ateşkesin maddeleri neler?

Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında yapılan görüşme sonrasında İdlib Ateşkesi kararı çıkarıldı. 5 saatten fazla süren görüşme sonrasında iki liderin açıklamaları canlı olarak yayınlandı. Son dakika olarak geçilen haber sonrasında ateşkesin detayları araştırılmaya başlandı. İşte Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? Ateşkesin maddeleri neler? Merak edilen detaylar haberimizde...

Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? 5 saatten fazla süren görüşme sonrasında iki liderin açıklamaları canlı olarak yayınlandı. Son dakika olarak geçilen haber sonrasında ateşkesin detayları araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında Moskova'da yapılan görüşme sonrasında İdlib Ateşkesi kararı çıkarıldı. Suriyeli vatandaşlar geri mi dönecek? Sorusunun cevabı merak edilen başka unsur oluyor. İşte Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? İdlib ateşkesin maddeleri neler? Merak edilen detaylar haberimizde...

Putin'in açıklamalarının satırbaşları...

Uluslaraarası meselelerle yaklaşımımızı belirlemeye imkan sağlıyor. Bugün Suriye'deki durumu ele aldık. Düzenli olarak Suriye Hükümet rejimi ve yerel halk ateş altında tutulmaktadır. 1 Mart'ta saldırı girişimi yaşandı. Yılbaşından beri saldırı sayısı 15 olarak kaydedildi. Fiilen militanlar çatışmaları tetikleyebilirler.

Türk askerleri arasında da kayıplar vardır. Cumhurbaşkanı ve Türkiye'ye taziyelerimizi ilettik. Kritik durumlarda her zaman elde edilen mutabakatlara dayanarak her zaman uzlaşabilmeyi başarabiliyorduk. Çözümler üretebiliyorduk. Bugün de öyle oldu. Bugün ülkelerimizi Astana çerçevesinde devam ettiriyoruz. Astana süreci suriye sürecine önemli çözüm sağladı.

Bugün istişareler yapıldı. Görüşmelerimizin neticesinde ortak bir belge hazırladık. Dışişleri bakanları bu belgeyi beyan edecekler. Erdoğan'la 6 saatlik görüşmenin sonucu olarak bu belgeyi hazırlamış olduk. İdlib bölgesinde çatışmaları durduracağını ve sivillerin azaplarına son vermesine yardımcı olacak. Tüm itilaflar arasında diyalog kurulmasına yardımcı olacak.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

Öncelikle sayın Putin'e daveti için teşekkür ederim. Bugün görüşmelerimizde özellikle Suriye ve İdlib'deki gelişmeleri ele aldık. Yaklaşık 6 saat sürdü. Bu arada samimi dialog kapsamında benzer veya farklı konuları görüşüp müzakere ettik. Köklü ilişkilerimizi karşılıklı saygıyı ortak çıkarlarımızla ilerletmek arzumuzdur.

2018 Eylül ayında Putin'le Soçi'de vardığımız mutabakatla İdlib'de, bölgeye yönelik saldırılar mutabakatla engellenecekti. İdlib'de tesis ettiğimiz sükünet, geçen dönemde gerçekleşen saldırılarla bozulmuştur. Bu bölgede yaşayan 4 milyon insanı terörist ilan edip ağır bombardımana bırakılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Rejim'den kaçan 1,5 milyon bölge halkı sınırlarımıza yığılmıştır. Türkiye böyge bir tehdit karşısında eli kolu bağlı kalacak değildir.

Artık hem rejimin saldırılarının önüne geçmek hem de ateşkese uymayan diğer unsurlara karşı bölgede yer aldık. Rusya ile. Rejimin doğrudan askerlerimizi hedef alan saldırıları neticesinde yeni kararlar alınması söz konusu hale gelmiştir. Rusya ile bu konuyu enine boyuna konuşup değerlendirdik. Siyasi süreç ve Fırat'ın doğusu gibi boyutları da bulunan çalışma bölgemizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Rusya'nın Rejimin iş birliğimizi bozacak hame. Öncelikle en kısa sürede ateşkesi gerçekleştirecek ardından birlikte kararlaştıracağımız adımları süratle atacağız. Bu gece 00:01'de ateşkes yürürlüğe girecek.

Erdoğan ile Putin görüşmesinden ne çıktı? Ateşkesin maddeleri neler? ile ilgili etiketler Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib Moskova görüşme mutebakat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.