Erdoğan ile Fransa'nın yeni lideri Macron ne konuştu? Detaylar açıklandı... VİDEO

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de Fransa'nın yeni lideri Emmanuel Macron'la ilk kez görüştü. İki liderin gündeminin ilk maddesi terörle mücadele oldu... Türkiye ile Fransa arasındaki ticaretin 20 milyar Euro'ya çıkartılması da ele alınan konular arasındaydı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de Fransa'nın yeni lideri Emmanuel Macron'la ilk kez bir araya geldi.

NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Brüksel'de bulunan iki lider, Wiltcher's Steinberger Otel'de görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Olumlu bir atmosferde geçen Erdoğan-Macron görüşmesinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı.

MACRON'LA TERÖRLE MÜCADELE GÜNDEMİ

Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayiinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro'ya yükseltme hususunda da mutabık kaldılar.

Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi.

Erdoğan ve Macron, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine de dikkati çektiler.

MERKEL VE MAY İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün NATO Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’e dün gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel’de 16:30’da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın terör saldırısıyla sarsılan İngiltere Başbakanı Theresa May ile de buluşması bekleniyor.

BRÜKSEL NOTLARI

NATO Zirvesi nedeniyle Brüksel dün olağanüstü hareketliydi. Sokaklarda sadece polis araçları değil, askeri araçlar da vardı. Zaman zaman şehir içinde trafik durduruldu ve askeri araçların pozisyon alması sağlandı. Polis arabaları ise sürekli konvoy halinde her bölgeyi dolaştı.

Sadece Trump’ın değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelinin önünde de geniş güvenlik önlemleri vardı. Üç ayrı polis timi güvenliği sağlarken, Erdoğan’ın otelindeki sivil koruma sayısının fazlalığı da dikkat çekti.

Trump’ın uçağı gelirken, iki F-16 savaş uçağı eşlik etti. Ayrıca, sekizli savaş uçağı grubu Brüksel üzerinde uçuş yaptı.

Erdoğan’ın otelinin önünde ABD ve İngiliz basınının dışında, Alman, Belçika ve Türk basını da vardı.

Erdoğan’ın kaldığı otelin üzerinde sık sık bir helikopter uçuş yaptı, bazen dakikalarca otelin üzerinde kaldı.

Erdoğan akşam AKP bağlantılı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri ile otelde yemekte buluştu. Sadece Belçika değil, Hollanda ve Almanya’dan gelen UETD üyelerine, seçimler nedeniyle teşekkür edildi.

Erdoğan’ın gelişi beklenirken, UETD temsilcileri toplanan gençlere ve kadınlara slogan provası yaptırdı. Bazı gençlerin iki ellerini kaldırıp bir elleriyle bozkurt işareti, diğeriyle Rabia işaretleri yaptıkları görüldü.

Erdoğan ile Fransa'nın yeni lideri Macron ne konuştu? Detaylar açıklandı... VİDEO ile ilgili etiketler Erdoğan Brüksel macron merkel may
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.