Erdoğan ile Bahçeli'nin masasındaki 8 kritik konu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Külliye'de MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti. İki liderin sosyal mesafeli görüşmesinde 8 önemli başlık konuşuldu. Pençe - Kartal operasyonunun detaylarının da görüşüldüğü toplantı yaklaşık 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’deki yoğun mesaisinde ilk görüşmesini cumhur ittifakının ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptı. Son olarak 27 Mayıs’taki Yassıada Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışında bir araya gelen iki lider, normalleşme döneminde Beştepe’deki ilk yüz yüze görüşmede koronavirüs tedbirleri nedeniyle tokalaşmadı, fotoğraf çekiminde sosyal mesafeyi korudu. İki liderin görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre: Erdoğan’ın Bahçeli’ye Pençe-Kartal Harekatı’nda sahadan gelen son bilgileri paylaşarak, operasyon planını anlattığı öğrenildi. Bahçeli’nin görüşmede harekâta tam destek vererek, Erdoğan’a terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi gerektiği mesajını ilettiği kaydedildi.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Görüşmede günlerdir tartışılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilerek ibadete açılması, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda yapılacak değişiklikler, vekil transferi tartışması, baro seçimleri düzenlemesi ve koronavirüsle mücadele gibi kritik başlıklar en önemli gündem maddeleri oldu. Erdoğan’ın kritik düzenlemelerde cumhur ittifakının ortak hareket etmesi için Bahçeli ile görüşlerini paylaştığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buluşmada yaklaşan Meclis Başkanlığı seçimi için Bahçeli’nin görüşlerini aldığı da öğrenildi. Bu kapsamda iki liderin cumhur ittifakının seçimlerde nasıl hareket edeceği konusunda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

LİBYA TRAFİĞİNİ ANLATTI

 Erdoğan, önceki günkü dar kapsamlı “Libya zirvesinin” ardından önümüzdeki dönemde bölgede atılacak adımlar ilgili Bahçeli’nin görüşlerini aldı, Libya diplomasisi hakkında bilgi verdi. Erdoğan’ın Libya ve Doğu Akdeniz’de değişen dengelerin yanı sıra, yürütülen müzakereler ve Suriye’deki son durum hakkında Bahçeli ile görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Erdoğan ile Bahçeli'nin masasındaki 8 kritik konu ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Beştepe toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.