Erdoğan iddia edildiği gibi bürokratları tehdit etti mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdit ettiği konuşması kamuoyunda büyük tepki topladı. Bu tepkileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yaptığı bir açıklama üzerinden akamete uğratmak isteyen muhalif medya ise yine manipülatif içeriklere sığındı....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu size son çağrımdır" diyerek bürokratlara seslendiği ve 18 Ekim tarihini milat gösteren açıklaması büyük tepki topladı.

Kılıçdaroğlu "Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Afrika ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine sert yanıt verdi. Erdoğan, “Şimdi bir de tarih veriyor. Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal, bu alan boş değil” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri üzerine muhalif medya, Erdoğan'ın geçmişte yapmış olduğu bir açıklama üzerinden kendisinin siyasi saiklerle bürokratları tehdit ettiğini öne sürdü.

Muhalif medyada Erdoğan’ın 2001 yılındaki AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği şu ifadelere yer verildi;

“Devletin imkanları belli bir siyasi parti veyahut da siyasi maksatlı operasyonlar için kullanılıyor. Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor.
Bütün bunlardan sorumlu olan hükümet üyeleri kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza olaylara el koyacaklarını söylemelerine rağmen, gözaltındaki vatandaşlarımıza kötü muamele günlerce sürmüştür. Buradan açıkça ilan ediyorum, bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler.”

O AÇIKLAMA BAĞLAMINDAN KOPARILDI...

Ancak muhalif medyanın bu açıklama üzerinden yapmak istediği manipülasyonu Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin bozdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş tarihli bu açıklamasının tamamını yayımlayan Şahin, Erdoğan'ın o sözleri "kötü müamele ve insan hakları ihlalleri" bağlamında kullandığına dikkat çekti.

Şahin o görüntüleri, "Erdoğan da bürokratları tehdit etti diyenler... Videonun tamamı aşağıda. İnsan hakları ihlallerine tepki o konuşma..." notuyla paylaştı....

Erdoğan iddia edildiği gibi bürokratları tehdit etti mi? ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu bürokrat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.