"Erdoğan HDP'ye kapatma davasını televizyondan öğrendi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili soru almaması dikkat çekti. Konuyu değerlendiren Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, "Dünden beri Ankara siyaset kulislerinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu davanın açıldığından haberi olmadığı ve bu davanın açıldığına dair bilgiyi televizyondan duyduğuna dair iddialar var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularına yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın Rusya Lideri Putin'e yönelik "katil" sözü için, "Böyle bir ifade kullanması kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir. Sayın Putin çok akıllıca, çok şık bir cevap vermiştir" dedi.

Kilis'e atılan roketler ve yaklaşan AK Parti kongresi ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin bir numaralı konusu olan 'HDP'ye açılan kapatma davası' ile ilgili bir değerlendirmede bulunmadı.

Bu durumu HaberTürk ekranlarında değerlendiren CHP'ye yakın televizyon kanalı Halk TV'nin eski genel yayın yönetmeni ve Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

"ERDOĞAN DAVANIN AÇILDIĞINI TELEVİZYONDAN DUYDU"

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le Biden arasındaki tartışmada bile çok dikkat çeken bir açıklama yapmışken, Türkiye'de gündemin en önemli konusu olan HDP'ye kapatma davası ile ilgili bir şey söylememesinin manidar olduğunu belirten Sevinç, şu ifadeleri kullandı:

"Dünden beri Ankara siyaset kulislerinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu davanın açıldığından haberi olmadığı ve bu davanın açıldığına dair bilgiyi televizyondan duyduğuna dair iddialar var. Yani Sayın Cumhurbaşkanı'nın hiç bilgisi yokmuş ve bunu bizler gibi televizyon haberlerinden duymuş"

"Erdoğan HDP'ye kapatma davasını televizyondan öğrendi"

CEM KÜÇÜK GÜLDÜ

Sevinç'in sözlerinin ardından gülen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük ise böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtti.

"Erdoğan HDP'ye kapatma davasını televizyondan öğrendi" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı HDP Recep Tayyip Erdoğan Habertürk Şaban Sevinç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.