Erdoğan o sözlerle Gül ve Davutoğlu'nu mu kastetti?

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında Erdoğan'ın "bazıları rahat durmaz" sözünün şifresini okurları ile paylaştı. Müderrisoğlu'na göre "Bazıları rahat durmaz" uyarısının objektif nedenleri var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimde MHP ile yapılması planlanan ittifakla ilgili mesajları büyük yankı uyandırdı.

MHP ile seçim ittifakına ilişkin konuşan Erdoğan, "Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Çünkü biliyorsunuz; bazıları rahat durmaz, durmadan karıştırmanın gayreti içine girer." dedi.

Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında Erdoğan'ın "Bazıları rahat durmaz" sözü ile dışarıdaki şer odaklarını kastetmediğini yazdı.

Okan Müderrisoğlu, “O uyarının manası!” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı'nın büyük yankı uyandıran bu sözleri ile AK Parti içerisinden bazı isimlere mesaj verdiğini dile getirdi.

Müderrisoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı;

Kritik karar süreçleri öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ne zaman yurtdışına çıksa, açık ve örtülü karşıt siyasi faaliyetler hız kazanabiliyor.

Erdoğan'ın, G 20 Zirvesi kapsamında gerçekleşen Latin Amerika ziyareti sırasında dahi, MHP ile sürdürülen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı görüşmeleri hakkında anlık bilgi alması esasen bir tecrübenin yansıması.

Erdoğan'ın, seyahat dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ayağının tozuyla yaptığı, "Bazıları rahat durmaz, durmadan karıştırmanın gayreti içine girer!" uyarısının objektif nedenleri söz konusu... Zira müzakerelerin içinde olmamakla birlikte, ne olup bittiğini öğrenmeye hevesli ve konum olarak yatkın bazı isimlerin, yeniden samimiyet testinden geçmeleri gerektiği bir gerçek. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte miadını dolduran, "eski ayları kırpıp, yıldız yaparlar" misali arayışta olan aktörlerin varlığı da bir sır değil.

Yani... Muhalefeti oluşturan bloğun, siyasi rekabette Cumhur İttifakı'nı risk olarak tanımlaması bir yana AK Parti ile yola çıkmış veya yolu kesişmiş kimi isimlerin de kendi gelecek tasavvurunda engel olarak görmesi de manidar!

"İttifakta sorun var", "MHP Meclis Başkanlığı'nı istiyormuş", "MHP, devlette kadrolaşıyor, fazla güç kazanıyor", "MHP, yakında kabineye de girerse, AK Parti'nin siyasi genetiği bozulur" tarzı dedikoduları üreten veya prim veren, ürkek de olsa yeni parti dalgasına kapılan isimlerin, siyaseten abdest tazelemeleri kaçınılmaz!

Erdoğan o sözlerle Gül ve Davutoğlu'nu mu kastetti? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan MHP Cumhur İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.