‘Erdoğan, Gül ve Davutoğlu ile görüşecek mi?’

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek arasında geçen görüşmeye dair bazı detaylar aktardı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski ekonomiden sorumlu başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmelere dair bazı aktarımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kurulacak olan yeni partileri önemsediğini belirten Selvi, “30 Mayıs’ta Ali Babacan’la görüştü. Gerçi ’O Abdullah Gül’den habersiz adım atmaz’ demişti ama Babacan’a ekonomi yönetimini teklif etmişti. Babacan, ’Ben artık helalleşme sürecine girdim’karşılığını vermişti. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra da Babacan’ı arayarak genel başkan danışmanlığı önermişti. ’8. katta, benim yanımda yerin hazır’ demişti. Ancak Babacan aile şirketinde çalışmayı tercih etmişti. Demek ki sadece aile şirketi değil, yeni parti kurma düşüncesi o zamandan kafasında varmış. Görüşme Erdoğan’ın ’Ümmeti böleceksiniz’ sözü üzerine tatsız tuzsuz bir şekilde sonuçlanmıştı” ifalerini kullandı.

ŞİMŞEK’E TEKLİF YOK
Erdoğan-Şimşek görüşmesi hakkında da detaylar paylaşan Selvi şunları yazdı: “Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek’e ’Zaman zaman bir araya gelelim’ demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek’in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest’teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor.

GÜL VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞEK Mİ?
Demokratik Parti’nin Adalet Partisi’nde ayrılması sürecinden örnek veren Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzer bir hataya düşmek istemediğini belirtti. Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Adalet Partisi’nde genel sekreterlik yapmış, Demirel’in çok yakında bulunmuş olan eski bakanlardan Nahit Menteşe anlatmıştı. ’Meclis’te bütçe müzakereleri yapılıyordu. AP’den ayrılmak isteyen bir grup milletvekilinin toplantı halinde olduğu haberi geldi. Demirel’le görüşmek istiyorlar, ‘Eğer Demirel gelirse bunların kopmasını önleriz’ diyorlardı. Mesajı Demirel’e ilettim. Bakanlar Kurulu sıralarında oturuyordu. Yerinden kalktı, ellerini masaya koydu, ‘Hadi gidiyoruz’ dedi. Bunun üzerine kendilerine ‘Yeminliler’ adını veren bir grup, Demirel’in önüne geçti. ‘bakan onların ayağına gitmez. Bizim cesedimizi çiğnemeden gidemezsiniz’ diyerek Demirel’i engellediler.’

Sonrasını biliyorsunuz. Bir grup milletvekili AP’den ayrılıp Demokratik Parti’yi kuruyor. Demirel yıllar sonra ’En büyük siyasi hatam, DP’nin kuruluşunu önlememekti’ demişti. Çünkü AP o tarihten sonra tek başına iktidar olamadı. 

Biraz geç kalınsa da Erdoğan, Demirel’in düştüğü hataya düşmemek istiyor. Babacan ve Şimşek’ten sonra sırada sürpriz görüşmeler olduğu söyleniyor. Merak ettim, acaba Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile de görüşecek mi? Ramazanda o yönde bir duyum gelmişti kulağıma."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız

‘Erdoğan, Gül ve Davutoğlu ile görüşecek mi?’ ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Selvi Ali Babacan Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.