Erdoğan: Gerekirse güvenli bölgede mülteci şehirleri kuracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda konuştu. Yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Öyle sadece adı yerli, kendisi yine dışa bağımlı şekilde değil, formülünün geliştirilmesinden nihai ürüne kadar tüm aşamalarıyla kendimize ait hale getirmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, mültecilerin güvenli bölgeye gidişleri konusunda da "Gerekirse güvenli bölgede mülteci şehirlerini biz kuracağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'ndaki konuşmasından satır başları şöyle;

Her arayan bulamaz ama bulanlar sadece arayanlardır. Bu söz en çok bilimsel çalışmalar için geçerlidir. Bizlere düşen en doğruyu en güzeli aramak ve insanlığınn hizmetine sunmaktır.

Bugün Türkiye Sağlık alanında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir.

Tüm dünyada örnek alınan bir sağlık reformunu kısa sürede hayata geçirdik.

Sağlık çalışanlarının sayısı 1 milyon 24 bine ulaştırdık.

Hedeflediğimiz düzeyde en makul maliyetle sağlık hizmeti vermeyi başardık.

Bugün birçok ülkeden gelen heyetler sağlık sistemimizi inceleyip kendi ülkelerine uyarlamaya çalışıyor. Obama da yapmaya çalıştı ama yapamadı.

Yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimini, öyle sadece adı yerli, kendisi yine dışa bağımlı şekilde değil, formülünün geliştirilmesinden nihai ürüne kadar tüm aşamalarıyla kendimize ait hale getirmekte kararlıyız.

Yerlileşmeye gizli bir direniş var. Yapılan tüm engellemeleri daha yakından takip altına alacağız.

Tıp ve ilaç biliminin gayretleriyle ortalama hayat süresi uzadı.

Suriye gibi büyük yıkımlara uğrayan ülkelerde yaşan süresi 74'den 60'lara geriledi.

Silahlanmaya harcanan paranın sadece bir kısmıyla dünyada ne aç ne de temiz su sıkıntısı kalmayacağına dikkat çekerim. Hep birlikte dünyamızı daha yaşanır hale getireceğimize inanıyorum.

Siyasetçilere bilim adamları yol gösterir. Türkiye hem kendi toprakları içinde hem de bölgesinde yaşananlara daima insan merkezli yaklaşıyor.

İnsanların ve toplumların daha adil bir gelecek konusundaki ümitlerini canlı tutmak hepimizin görevi.

Bu vesileyle ben sağlık Bakanlığımıza, tüm sağlık kurumlarımıza, özellikle şahsım ve milletim adına şükranlarımı bildiriyorum. Zira bu kadar kritik bir dönemde işte her an havan toplarının, füzelerinin atıldığı bir dönemde, sağlıkçıların hastanelerde dur durak bilmeden bu hizmeti vermeleri gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Onun için alkışlıyorum, tebrik ediyorum.

Ülkemizdeki sığınmacıların hepsi de tüm şehirlerimizdeki sağlık kurumlarından hizmet alabiliyor.

AB başta olmak üzere tümüyle bizim sadece sivil toplum kuruluşlarımıza gelen destek nedir biliyor musunuz 3 milyar avro. Bizim yaptığımız yatırım 40 milyar doları aşmıştır. AB'den biz daha mı zenginiz böyle bir durum mu var? Yok. İşte bu bizim medeniyetimizin bize yüklemiş olduğu görevdir.

Suriye krizi boyunca neredeyse attığımız her adımda biz yalnız bırakıldık. Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler ülkedeki en huzurlu ve güvenli bölgelerdir.

Tel Abyad ile Resulayn arasında gerekirse mülteci şehirlerini biz kuracağız.

Suriye'nin petrol bölgelerini paylaşanlar Türkiye'nin her türlü girişimini de engellemek için her şeyi yapıyorlar.

Erdoğan: Gerekirse güvenli bölgede mülteci şehirleri kuracağız

DMD HASTASI ÖZYİĞİT İLE SOHBET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı programı sonrasında DMD hastası Çağlar Özyiğit ile sohbet etti.

Erdoğan: Gerekirse güvenli bölgede mülteci şehirleri kuracağız ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Mülteci İlaç Tıp kurultayı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.