‘ERDOĞAN FİTİLİ YAKTI, RUMLAR BÜYÜK PANİKTE!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, 15 Temmuz'un 5'inci yıl dönümünde FETÖ ile mücadelede gelinen nokta, Yunanistan'ın 20 Temmuz paniği ve MİT'in Kırgızistan'da yakaladığı FETÖ'cünün Biden itirafının perde arkası masaya yatırıldı.

 

"FETÖ İLE MÜCADELEDE DEVLET İÇİNDE OLUŞUMLAR YARATMAK İSTEYEN HER TÜRLÜ GİRİŞİMLERE KARŞI TEYAKKUZDA OLMAK LAZIM"

Metehan Demir, "15 Temmuz Şehitle Köprüsü'ne birkaç kere gittim. Ellerinde bayrakla gelen halka baktım, oraya gelen halk 15 Temmuz gecesi de köprüde tanklara göğsünü geren, namlulara kendini siper eden, bu ülke için ayakta kalan, ülkeyi omuzlarında taşıyan insanlardı. O gece orada kahramanlaştılar. 251 şehidimizin aziz ruhları şad olsun. 2196 gazimizin de, gaz, olmayıpta o gece mücadele olan bütün vatandaşlarımızın ellerinden öpüyoruz. FETÖ ile mücadele üzerinden konuşurken aynı anda devlet içinde oluşumlar yaratmak isteyen her türlü girişimlere karşı teyakkuzda olmak lazım. Önemli olan güçlü, bireylere eşit mesafede, bireysel hak ve özgürlüklerini, demokrasiyi savunan ve bununla birlikte milletin ve ülkenin milli menfaatlerini koruyan yapıdan bahsediyoruz. Liyakat ve sadakat ikisi esas alınarak devlet bünyesinde seçicilik oluşturulmalı.

 

"TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELEDE GELDİĞİ BAŞARILI TABLO SONRASINDA, PKK'NIN ALDIĞI DARBELERİN ARDINDAN  TERÖR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİ İSTİHBARATI GELDİ"

Bu operasyon 12 gün öncesinden takip edilmeye başlandı, en doğru zamanda ve noktada düğmeye basıldı. Patlayıcıların nasıl imha edildiği ve patlayıcılar ile ilgili maddelerin nerelerden temin edildiği bütün şemalar ortaya çıktıktan sonra düğmeye basıldı. Takip ediliyor, bekleniyor, adım adım günlerce izleniyor. Diğer tüm şema hakkında bilgi sahibi olduktan sonra düğmeye basılıyor. Bir süreden beri Türkiye'nin terörle mücadele geldiği başarılı tablo sonrasında PKK terör örgütü aldığı ağır darbelerin ardından bir misilleme eylemi, ses getirecek bir terör eylemi istihbaratı geldi. Bununla ilgili ihbarlar var. Panik yapmadan, doğru hedeflere doğru zamanlamayla bir operasyon gerçekleştirilebilir. Bu operasyon da onlardan biri. Bundan sonra da son sürat devam edecek. Bu kadar çok geniş olmasının sebebi geniş şema üzerinden varılan noktalarla ilgili ayrı operasyon birimlerinin ayrı harekete geçmesi ve sonuç alması.

 

"KKTC'DEKİ BİR MUHALEFET PARTİSİ ERDOĞAN'IN MECLİSTEKİ KONUŞMASINI BOYKOT EDECEKMİŞ. ERDOĞAN O KONUŞMAYI ÇATIR ÇATIR YAPACAK"

Geçen gün Yunan Savunma Bakanı Türkiye'nin 'işgalci' olduğunu söyledi. Dendias ise Erdoğan'ın ne kadar renkli olduğunu, çok önemli bir isim olduğuna dair açıklama yapıyor. Biri farklı konuşuyor, diğeri farklı. Biden ile görüşmesi öncesinde kötü geçmesi için provokasyona başlıyorlar. Şimdi de ziyareti ertelettirmeye ya da iptal ettirmek için Biden'a ricacı olmuşlar. Erdoğan 20 Temmuz'da Bahçeli ile Ada'ya gidecek. KKTC'de bir muhalefet partisi de Erdoğan'ın konuşmasını mecliste boykot edecekmiş. Erdoğan gelecek ve o konuşmayı çatır çatır yapacak. Türkiye olmazsa KKTC'yi beş dakikada çiğ çiğ yerler, evlerinizden çıkarıp atarlar. KKTC'nin ismini değiştirip başka bir şey yaparlar, hiçbir şey yapamazsın. Buna Türkiye'nin varlığı engel oluyor. Türkiye orada garantör ülkedir. Çok rahatsız oluyorlarsa İngiliz üslerini protesto etsinler. Erdoğan Türkiye'nin yeni bir adımı duyuracağını söyledi. Olay daha büyüyecek. Geçitkale üssünde İHA-SİHA'ların etkin hale gelmesi, yeni enerji rezervleri, deniz kuvvetleri orada bir deniz üssü için çalışıyor. Aynı zamanda Maraş ile ilgili bir adımın da atılması bekleniyor. Sağlam açıklamalar gelecek. KKTC'ni kalkındırılması ile ilgili de bir paket var. Yeni bir karşılıklı yardımlaşma var. Baya kapsamlı bir süreç olacak. 

 

"ERDOĞAN 'BU SADECE BÖLGESEL DEĞİL, GLOBAL ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA SERİSİ OLACAK' DEDİ FİTİLİ VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir cümlesine dikkat çekmek istiyorum; 'Bu sadece bölgesel değil, global anlamda çok önemli bir açıklama serisi olacak' dedi ve fitili verdi. O kadar hastalar ki, ne söylesen yanlış anlıyorlar. Erdoğan iyi bir şey söylediğine bile 'Yeni bir dönem diyerek bizi Ada'dan atacaklar' falan diye düşünüyor. Ne dersen de bunlar her şeye kulp takacaklar. Cenevre'deki görüşmede şartlarında 'Ercan Havalimanı BM kontrolüne giren bir BM üssü olsun' ve 'Türkiye 1 ay içinde iyi niyet göstermek adına Ada'dan askerlerini çeksin' dediler. Koca Yunan Savunma Bakanı eline dürbün alarak Meis'ten Türkiye'ye dürbünle bakarak inceliyor." şeklinde konuştu.

 

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘ERDOĞAN FİTİLİ YAKTI, RUMLAR BÜYÜK PANİKTE!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir FETÖ 15 Temmuz metehan demir ile gündem biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.