Erdoğan, "Duvara çarparsınız" diyeli iki ay olmuştu!

Dolar fiyatlarının 2.700'ü aştığı ve malum medyanın seçim öncesi kriz tellallığına soyunduğu günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakın dolar alarak köşeyi dönerim gibi bir yaklaşım içine girmeyin. Duvara çarparsınız" demişti.

Dolar bugün itibarıyla 2.570'e kadar geriledi. O günlerde "ekonomi batıyor" algısı yaratmak için çırpınan çevrelerin, doların düşüşünü manşetlerine taşımak bir yana haber olarak bile görmemesi, Erdoğan'ın faiz lobisi olarak nitelendirdiği güçlerin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan konuşmasında döviz kurundaki yükselişe de değinmişti. Daha önce arkasında "faiz lobisi" olduğunu söylediği kurdaki yükselişe ilişkin Erdoğan, Gaziantep'te de şunları söylemişti:

"Her darbe önce elini vatandaşın cebine atar. Memleketin kaynaklarını peşkeş çeker. Bir kitapçık kriziyle bu ülke bir gecede fakirleştirilmiştir. 40 milyon dolar birilerinin cebine girmiştir. Bu üst aklın karşısında dün nasıl dimdik durduysak yine duracağız. Yatırımcılarımıza, iş adamlarımıza yaptığınız uygulamalar bilesiniz ki size ters dönebilir. Verdiğiniz kredilerde kredi geri çağırmalarda kurallarını dışlına çıktığında bedelini siz ödersiniz. Dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bir taraftan da Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankası'na çok vuruyorsunuz'. Çıksın işte çözsün, o çözecek ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu. STK'lara ve işadamlarına sesleniyorum. Sakın dolar alarak köşeyi dönerim gibi bir yaklaşım içine girmeyin. Duvara çarparsınız. Dere yatağında akar."

Erdoğan, "Duvara çarparsınız" diyeli iki ay olmuştu! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Dolar döviz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.