Erdoğan, düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar kurunda yaşanan dalgalanmaların ardından AK Parti kurmaylarıyla bir araya gelmişti. Erdoğan'ın toplantıda düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. Toplantıda faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak son günlerde yaşanan yükselişin bir "müdahale" olduğu belirtildi.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları katılmıştı.

"SON GÜNLERDE YAŞANAN YÜKSELİŞ BİR MÜDAHALE"

Edinilen bilgilere göre, toplantıda, faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak, son günlerde yaşanan yükselişin bir "müdahale" ile olduğu belirtildi.

ERDOĞAN KARARLILIĞI YİNELEDİ

Yapılan müdahaleyle Türkiye'nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu şekilde araç haline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

Erdoğan'ın görüşmede, faizle mücadele konusunda son günlerde sıklıkla vurguladığı kararlılığı yinelediği öğrenildi.

"4 AY İÇİNDE YENİ EKONOMİK PAKETİN OLUMLU SONUÇLARI OLUR"

Toplantıda ayrıca, yüksek kurun önüne geçecek yol haritası da ele alınırken, bu durumun 3-4 ay içerisinde çözüleceği ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının görülmeye başlanacağının vurgulandığı belirtildi.

"TÜRKİYE'Yİ KARANLIĞA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA GEÇİT VERİLMEYECEK"

Türkiye gazetesinin haberine göre toplantıda, sabır ve sükunetle sürecin yönetilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bugüne kadar kurulan tüm tuzaklar gibi bunun da boşa çıkartılacağı ve Türkiye'yi karanlığa sürüklemeye çalışanlara geçit verilmeyeceği vurgulandı.

 

Erdoğan, düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz Dolar Merkez Bankası AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.