Erdoğan cevapladı: Şartları zorlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son vaka artışları nedeniyle kısmi normalleşmeden vazgeçilip geçilmeyeceğine ilişkin soru üzerine 'tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mutasyon sıkıntısı olduğunu ifade eden Erdoğan, şu an için alınan kararların arkasında duracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mümkün olduğunca restoranlar, kafeler, kuaförler, bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan artan vakalara ilişkin bir soru üzerine ''Bütün bu konuları Bilim Kurulu ile götüyoruz. Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri de karar alma aşamasında zorluyor." dedi. 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de mutasyon konusunda bir sıkıntı yaşandığını altını çizen Erdoğan yeni kısıtlama olup olmayacağına ilişkin soruya ise şu sözlerle yanıt verdi:

"Şu an aldığımız kararın arkasında durmaya devam edeceğiz. Mümkün olduğunca restoranlar, kafeler, kuaförler, bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız. Netice almakta zorlanıyorsak tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle süreci devam ettireceğiz."

ÇİN'DEN 50 MİLYON DOZ DAHA

Aşı tedariki ile ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı, "Aşı konusunda bizim Çin ile bir anlaşmamız var, oradan aldığımız ve alacağımız aşılar var. Almanya ve Rusya ile olan bir anlaşma var. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi gündemde 50 milyon doz daha gelebilir." diye konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'la diplomatik ilişkilerin başlaması ile ilgili olarak da "Görüşmeler en üst düzeyin bir tık altında devam ediyor. Mısır ile istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten iş birliği sürecimiz devam ediyor. Bunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'ın Yunanistan ile ortak tatbikat yapmasına da eleştirerek, "Bunu da Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz ki bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı. 


"

 

Erdoğan cevapladı: Şartları zorlayacağız ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mısır Suudi Arabistan mutasyon aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.