Erdoğan, Çanakkale'den seslendi: 2023'te bunların da vidasını sıkacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Toplu Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "2022'nin 18 Mart'ına ulaşmadan Çanakkale Köprüsü'nü açacağız. Bugün son tabliyenin vidalarını sıktık. İnşallah 2023'te bunların da vidalarını sıkacağız" dedi. Cumhurbaşkanı, şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan'ı, partisini ve Meral Akşener'in Meclis'teki skandal sözlerini sert sözlerle eleştirdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montaj töreni için Çanakkale'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki törenin ardından Biga'ya geldi. Burada Çanakkale Toplu Açılış Törenine katılan Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ana muhalefet, yavru muhalefet bize Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarmış. Sakın ha Kanal İstanbul için gelmeyin diyorlar, bunu büyükelçiler de söylüyorlar. Siz ne kadar zavallısınız ya" dedi.

Erdoğan, "İkide bir erken seçim. Sizden bir şey olmaz. Siz sadece şurada ne zamandan beri erken seçim diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Ona devam edin. Biz olgunlaşmış üzümü yemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Lütfü Türkkan'ın küfrüne tepki gösteren Erdoğan, "Ortada ya pazarlık var ya gaflet sınırını aşan vahim bir durum var" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Biga'ya ilk geldiğimde karşımda 10 kişi vardı. Hamdolsun, burada bir mali müşavir Rıdvan kardeşimle birlikteydik ve sayı 10 kişi. Ama şimdi on binler var. Nereden nereye.

Bölgemizin ve ülkemizin bu güzel beldesini, şehrini hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bugün burada il genelinde tamamladığımız eser ve hizmetlerin resmi açılışlarını yaparak inşallah Çanakkale'nin aydınlık geleceğine yeni bir kapı aralıyoruz.

Üzerimize gelen hayasız akınlar hala durmadı, durmayacak da. Biraz sonra gideceğimiz Troya'nın sembolü olduğu binlerce yıllık mücadele hala bitmemiştir. 700 yıllık varlığımızı kabullenemeyenlerin bizi kazıyıp atma emelleri hala sona ermemiştir. Mehmetçik ifadesine ismini veren Bigalı Mehmet Çavuşun Seddülbahir'i işgale gelen düşman karşısında gösterdiği kahramanlığı unutmadık.

Ülkemizi eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, tarımda, enerjide, her alanda güçlendirmenin mücadelesini verirken, bu şanlı tarihimizden, şanlı kahramanlarımızdan güç alıyoruz.

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Milletimizin değerlerine savaş açan vesayetçilerle, milli iradeyi hiçe sayan darbecilerle, terör örgütlerini kullanarak sınırlarımıza dayanan güçlerle, ve içimizdeki gafillerde mücadelemizi hep bu anlayışla yürüttük. Ana muhalefet, yavru muhalefet bize Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarmış. Sakın ha Kanal İstanbul için gelmeyin diyorlar, bunu büyükelçilere de söylüyorlar. Siz ne kadar zavallısınız ya. Sizin zaten bu ülkede dikili bir ağacınız yok. Bunlar devlet yönetmekten de bihaber. Devlet yönetiminde süreklilik esastır. Dün CHP vardı, arkasından başkaları geldi. Onların bırakıp gittiği yerden, onlar devam etti. Biz geldik, onlar gibi mi yaptık? Devraldığımız yerden ülkemizi süratle kalkındırmanın gayreti içine girdik. 2001'den itibaren aldığımız Türkiye'yi bakın, 19 senede nerelere getirdik.

Bay Kemal, senin bu işlere cüretin yetmez. Senden bir şey de olmaz. Senin hizmet diye bir derdin yok ama bizim bu millete aşkımız, hizmet anlayışımızı körüklüyor. Şu anda öyle zamanlar oldu ki, hava dalgalı. Karşıdan karşıya geçmek mümkün değil. Şimdi, 6 dakikada bu köprüden (Çanakkale Köprüsü) karşıdan karşıya geçeceğiz. Modern olmak budur, medeni olmak budur. Lafla olmuyor bu. Utanmadan sıkılmadan sonra bu köprüyü de kullanırlar. Velhasıl kullansınlar, biz zaten bize hakaret edene de etmeyene de bu hizmetleri veriyoruz. Türkiye'nin yeni yatırımlarla, projelerle, eser ve hizmetlerle büyümesini yabancıların istememesini elbette anlarız. Bu ülkenin ekmeğini yiyenlerin, havasını soluyanların, tüm imkanlarından istifade edenlerin böyle davranmasını kabullenemeyiz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesinin yerleştirme törenine katıldık, vidaları sıktık. İnşallah bunların da vidalarını sıkacağız. Sizinle beraber sıkacağız. 2023'te sıkacağız, Cumhur İttifakı olarak. Bütün kapıları çalmaya hazır mıyız? İnşallah 2023'ün Haziranına hazır olacağız.

"İKİDE BİR ERKEN SEÇİM..."

İkide bir erken seçim. Sizden bir şey olmaz. Siz sadece şurada ne zamandan beri erken seçim diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Ona devam edin. Biz olgunlaşmış üzümü yemeye devam ediyoruz. Biz iş yapıyoruz iş. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Açık söylüyorum bu zihniyet doğrudan ülkesinin ve milletinin düşmanıdır.

Bu CHP, İP, HDP terör örgütü PKK'nın yandaşlarıdır. Biz Cumhur İttifakı olarak MHP ile yolumuza devam ediyoruz. Bu vatanı, milleti sevenlerle beraberiz. Yolumuza devam edeceğiz.

Bu mankurtlar ve onların iplerini elinde tutanlar Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar. Akdeniz ve Ege'deki çıkarlarımızı koruyacağız, Kanal İstanbul'u inşa edeceğiz, tuzakları birer birer bozup dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da gireceğiz. Varsın Türkiye düşmanları hasetlerinden çatlasın. Varsın sözde Atatürkçü, milliyetçi mankurtlar çirkeflik çukurunda debelenip dursun.

KÜFÜR TEPKİSİ

Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkla sormakla kalmayıp onları sokağa da çıkmayacak hale getirecektir. Dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke Meclis'e gönderildi. Ortada ya pazarlık var ya gaflet sınırını aşan vahim bir durum var. Kaldı ki bu bir bacı olursa.

Düşünün, sen bir parti lideri olarak bayansın, Meclis'te o nasıl bir küfürdür. Ahlak yoksunu. Nasıl sen böyle bir küfrü yaparsın ya. Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin. Taktiğiniz kavgada yumruk sayılmaz hesabıyla önünüze gelene sataşmaksa o yumrukları millete değil gücünüz yetiyorsa bize savurun.

Erdoğan, Çanakkale'den seslendi: 2023'te bunların da vidasını sıkacağız! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Biga Kanal İstanbul çanakkale köprüsü akşener Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.