Erdoğan: Böyle yanlış bir hamle yaparlarsa...

G-20 için gittiği Japonya'nın Osaka kentinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1.25 milyar dolar harcadık. Eğer yaptırım uygulanırsa uluslararası mahkemeye başvururuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya’da ülkenin çok okunan gazetelerinden Nikkei’ye özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kendisien yöneltilen, “Trump’ın Türkiye’ye yaptırım yapmasını engelleyebilecek misiniz” şeklindeki bir soruya, “G-20 Zirvesi’nde Trump ile görüşmemizin ikili ilişkimizdeki düğümleri ortadan kaldırmak ve ortaklığımızı güçlendirmek için önemli olacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan: Böyle yanlış bir hamle yaparlarsa...
Erdoğan’ın özel röportajı, gazetede geniş yer buldu.

Erdoğan, Trump’ın Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret edebileceğini dile getirirken, F-35 projesi hakkında ise, “Biz şimdiden F-35 projesi için 1.25 milyar dolar ödeme yaptık. Eğer böyle yanlış bir hamle yaparlarsa bunu uluslararası mahkemeye taşırız çünkü harcadığımız parayı geri almak isteriz” dedi. F-35 konusunda, “Biz bir pazar, bir alıcı değiliz bir aynı zamanda üretici ortağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan Trump hakkında, “Bay Trump Türkiye’nin endişelerini, neden bu sisteme ihtiyacımız olduğunu ve bu noktaya nasıl geldiğimizi biliyor. Umudum bu görüşmede en iyi sonucu almak ve bu sorunu bitirmek” dedi.

Erdoğan: Böyle yanlış bir hamle yaparlarsa... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Donald Trump Japonya Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.