Erdoğan: Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs diye bir kavram kalmamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile video konferansla bayramlaşma programında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada KKTC ziyaretine ilişkin önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs diye bir kavram kalmamıştır. Bizim için bağımsız devletler vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatları ile bayramlaşmada çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, koronavirüs salgınında ortaya çıkan yeni varyantlara değindi, Türkiye'nin bu mutasyonların pençesine düşmediğini belirtti. KKTC ziyaretine de değinen Erdoğan, "Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi egemen devlet üzerine kurulu teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Günbey Kıbrıs diye bir kavram kalmamıştır. Bizim için bağımsız devletler vardır." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye henüz yeni varyantların pençesine düşmüş değil. Bu bayramı maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak gönülden idrak ediyoruz. Organize sanayi bölgelerinde sürekli yer açma çabaları var. Bunlar istihdamı olumlu etkiliyor.

2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Önümüze kurulan tuzakları birer birer boşa çıkarıyoruz.

"BİZİM İÇİN BAĞIMSIZ DEVLETLER VARDIR"

Kıbrıs'ta icra ettiğimiz program pek çok bakımdan önemliydi. Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir.

1963'ten itibaren Kıbrıs Türklerine katliam dahil her türlü haksızlığı yapan bunlardı. Türkiye'nin gösterdiği iyi niyete rağmen aleyhimize çalışan Rumlardı. Masadan kaçan Rumlardı.

Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi egemen devlet üzerine kurulu teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Günbey Kıbrıs diye bir kavram kalmamıştır. Bizim için bağımsız devletler vardır.

"SON VİRAJA GİRDİKLERİNİN FARKINDALAR"

Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimi bu konuda kararlı gördüm. Her türlü gayreti sergileyeceğiz. Bunun somut neticelerini de inşallah yakında görmeye başlayacağız.

Türkiye 2023'e çok daha farklı girmenin peşindedir. Ülkemizi demokrasi ve kalkınma hattından çıkarmak için uğraşanlar son viraja girdiklerinin farkında.

İşte bunun için her fırsatta, Cumhur İttifakı'nın gücüne, AK Parti'nin birliği ve beraberliğine sahip çıkmasının vurgusunu yapıyoruz. Normalleşme adımlarına paralel olarak yeniden il ziyaretlerimize başladık. Şu gerçeği sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Her vatandaşımızın elini sıkıyor, gönlünü alıyorsak karşımızdakilerin yalanları sabun köpüğü gibi patlayıp gidiyor. Sahayı tüm gücümüzle kapatacağız.

Erdoğan: Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs diye bir kavram kalmamıştır ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs KKTC
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.