Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılış töreninde konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılış töreni için Bakü'de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 12.05'te Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

erdogan-baku

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile büyükelçilik personeli karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Bakü'ye geldi.

erdogan-baku4

ERDOĞAN'DAN TÖRENDE ÖNEMLİ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bugün istikbalimiz için çok önemli adımlar atıyoruz. Bu proje ile Asya, Avrupa Ve Afrikayı birbirine bağlıyoruz.

Kararlılığımızın ve vizyonumuzun ortak kararı olan bu proje çok önemli. Bu proje zahmetle yapıldığı için çık kıymetlidir. Bizler dünyanın kalbi olan son derece stratejik bir coğrafya da yaşıyoruz.

Proje ülkelerimizin gelişimine katkı sağlayacak. Proje nakliyeciler açısından en avantajlı imkanları sunacak.

"BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU" HATTI AÇILIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" (BTK) hattının açılışına iştirak ederek, temsili çivi çakma töreninin ardından liderlerle Alat İstasyonu'na kadar yolculuk yaptı.

Erdoğan daha sonra düzenlenecek akşam yemeğinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya gelecek.

bakutiflis

erdogan-baku5

Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılış töreninde konuştu! ile ilgili etiketler Erdoğan Azerbaycan Bakü Tiflis Kars demiryolu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.