Erdoğan anket sonucunu bildi!

'Public Status' isimli araştırma şirketi bir anket yaparak vatandaşlara 'Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyor munuz?' sorusunu sordu. Destekleyenlerin oranı yüzde 8,6 çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, "Ülkede bir kamuoyu araştırmasına girmiş değiliz ancak yüzde 75-80 gibi bir desteğin olduğunu görüyoruz" demişti.

'Public Status' isimli araştırma şirketi 20-23 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan anket çalışmasını duyurdu.

İşte 25 ilde gerçekleştirilen ''Barış Pınarı Harekatı'' ile ilgili çarpıcı anket çalışması;

BARIŞ PINARI HAREKATINI DESTEKLİYOR MUSUNUZ?

Araştırma katılımcılarının %81,6’lık kesimi Barış Pınarı Harekatını desteklediğini ifade ediyor. Harekata desteklerini ifade edenlerin oranı ezici bir çoğunluğa ulaşmış durumda. Katılımcıların %14,8’lik kesimi ise harekatı desteklemediğini beyan ediyor. Katılımcılar içerisinde harekata ilişkin herhangi bir fikrinin olmadığını beyan edenlerin oranı ise %3,2 düzeyinde kalıyor. Çok az bir düzeydeki katılımcı ise harekat hakkındaki fikirlerini açıklamaktan çekiniyor. Bu sonuçlara göre Türkiye genelinde Barış Pınarı Harekatı’na desteğin çok önemli bir düzeyde gerçekleştiği çok rahatlıkla söylenebilir.

Erdoğan anket sonucunu bildi!

BARIŞ PINARI HAREKATININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN EN ÖNEMLİ AMACI SİZCE NEDİR?

Araştırma katılımcılarının %63,9’luk kesimi Barış Pınarı Harekatının gerçekleştirilmesinin en önemli amacının “terör unsurlarının yok edilmesi” olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların %17,7’lik düzeyi ise harekatın gerçekleştirilmesindeki en önemli amaç olarak “diğer” seçeneğini öne sürüyorlar.

Erdoğan anket sonucunu bildi! - Resim : 2

BARIŞ PINARI HAREKATI SONUCUNDA VARILAN MUTABAKATI DESTEKLİYOR MUSUNUZ?

Barış Pınarı Harekatı devam ederken ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yaparak ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını duyurdu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan Soçi muhtırası kapsamında, YPG’nin Suriye sınırındaki 30 kilometrelik bölgeden çekilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca iki ülke bir hafta sonra 10 kilometre derinlikte ortak devriyeye başlayacak. Bu iki mutabakata ilişkin toplumsal desteğin düzeyinin öğrenilmeye çalışıldığı bu soruya, araştırma katılımcılarının %73,60’u olumlu yanıt vererek mutabakatları desteklediğini belirtiyor.

Önemli düzeyde bir katılımcı ise mutabakatlar hakkında henüz bir fikrinin olmadığını düşünüyor. Mutabakatlar hakkında fikrinin olmadığı beyan edenler arasında, mutabakatlar hakkındaki düşüncesinin mutabakatların sahadaki yansımalarını gördükçe belirginleşeceğini söyleyen katılımcılar ağırlıkta.

Erdoğan anket sonucunu bildi! - Resim : 3

SURİYE’DE KALICI BİR SİYASİ İSTİKRAR ORTAMININ SAĞLANACAĞINA İNANIYOR MUSUNUZ?

Suriye'de bugüne kadar gelinen süreçte yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği ayrıca milyonlarca Suriye vatandaşının mülteci konumuna düştüğü Suriye iç savaşı 2011 yılında başladı.

2012 yılından itibaren ise rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaların boyutu değişti ve şiddeti arttı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, Suriye İç Savaşı sonucunda yurdundan ayrılarak mülteci konumuna düşenlerin 3 milyon 644 binine Türkiye tek başına ev sahipliği yapıyor.

Araştırma katılımcıların %58,50’si günümüzde sekizinci yılını geride bırakan Suriye İç Savaşının sona ereceğini ve kalıcı bir siyasi istikrarın yakalanacağını düşünüyor. %25,73’lük kesim ise ülkede kaotik ortamın varlığını sürdüreceğine inanıyor.

Erdoğan anket sonucunu bildi! - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında dün teröre karşı yürütülen operasyon ve sonrasındaki anlaşmalara halkın olumlu dönüşler verdiğini belirtmiş, bir anket yaptırmadıklarını ancak halkın yüzde 75-80'inin desteği olduğunu söylemişti.

 ''ANKET YAPTIRMADIK AMA HALKIN DESTEĞİ YÜZDE 75-80''

TRT ortak yayınında katıldıBarış Pınarı Harekatı'na Türk halkından büyük destek geldiğini açıklayan Erdoğan, "Zaman zaman ana muhalefetin başındaki zaatın çirkin açıklamaları oluyor. Rusya'da sayın Putin ile görüşmelerimizi yaparken garip garip şeyler konuşuyor. Ben Savunma Bakanımı bunlara gönderiyorum, giderek bilgilendirdiler. Bu kadar hassas düşünüyoruz, yaptığı işe bak. Bir başkanlık sistemi ile kabinesiyle ortada olan bir hükümetiz. Bilgilendirmeyi hassas yürütürken, teröre karşı mücadelemizi konuşurken sen de kalkıp içeriden bize vuruyorsun. Ülkede bir kamuoyu araştırmasına girmiş değiliz ancak yüzde 75-80 gibi bir desteğin olduğunu görüyoruz.'' açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan anket sonucunu bildi! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Anket
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.