Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Bulgaristan'da gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye Yunanistan zirvesinin de öldürülen mülteciler nedeniyle gerçekleşmiyeceğini belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

Dostum Borisov'u Ankara'da ağırlamaktan gurur duydum. İlişkilerimizdeki olumlu ivmeyi Sofia'da gerçekleştireceğimiz toplantıda sürdüreceğiz.Bugünkü görüşmelerimizin ana gündem maddelerimizi Suriye'de yaşanan gelişmeler oluşturdu. Rejim2in İdlib'e yönelik saldırganlığının durmaya yönelik adımları ele aldık. Bu kapsamda verdiğimiz mücadelede şehit düşen ailelere şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum. Gösterdiği dayanışma için Borisov'a teşekkür ediyorum.

Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz...

BİZ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRDİK
Hali hazırda İdlib’de 1,5 milyon insan evlerini terk etmiş ve sınırlarımıza dayanmış vaziyette bekliyor. Maalesef AB üyesi ülkelerin bu konudaki duyarsızlığını da dile getirmek durumunda kaldım. Hala Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuz insanı yardımın farkında değil.Yük paylaşımına Avrupa bize destek vermezse kapıları açarız diye uyarmıştık. Biz Türkiye ile AB arasında varılan uzlaşı çerçevesinde yer alan taahhütleri yerine getirdik.

AB ÇİFTE STANDART UYGULUYOR
Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı. Bu yükü biz mi kaldıracağız? Biz zaten 40 milyar doları aşkın harcama yaptık. Adil yük ve sorumluluk paylaşımları beklentimiz ne yazık ki sonuçsuz kaldı. AB 18 Mart bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. AB bugünde çifte standart uygulamaktadır.

ARTIK BU PARAYI İSTEMİYORUZ
Bu ara görüşüyoruz. 1 milyar Euro göndereceğiz diyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz ya. Biz artık bu parayı istemiyoruz. 40 milyar dolar harcayan Türkiye Cumhuriyeti devleti onların vereceği parayı da bulur. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur. AB hala çifte standart uygulamaya devam ediyor.

Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz... - Resim : 2

YUNANİSTAN 2 MÜLTECİYİ ÖLDÜRDÜ
Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye ise kendisinden koruma isteyen kişilere uluslararası koruma sağlamaktadır. Mülteciler bulundukları yeri terk etmekte özgürdürler. Bu lokal bir hukuktan bahsetmiyorum. Uluslararası hukuka göre bu kişilerin zorunlu olarak bir ülkede tutulması söz konusu değildir. Ve bu kişiler özgür iradeleri ile ülkemizden ayrılmaktadırlar. Bugün Yunan askerleri 2 tane mülteciyi öldürdü ve bir tane de ağır yaralı var. AB Konseyi Başkanı da yarın sınırı ziyaret edeceğini açıkladı. Herhalde mültecilerin Yunanistan tarafından kaldığı insanlık dışı muameleyi görecektir. Bulgaristan’ın bu konuda sağ duyulu yaklaşım sergilediğini dile getirmek isterim.

Bu dayanışma ve işbirliği anlayışının bütün AB ülkeleri için örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayışı destekleyen görüşlerdeki AB ülkeleriyle iş birliğine hazırız. Başbakan Borisov ve değerli heyetine tekrar teşekkür ediyorum ve yarınki Bulgar gününü kutluyorum.

Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz... - Resim : 3

YUNANİSTAN'IN MÜLTECİLERİ ÖLDÜRMESİ SÜRECİ ETKİLEDİ
Boyko ile ilgili olarak. Ülkemizden çıkmakta olan mülteciler, her şeyden önce aylardır konuştuğumuz adil hakça paylaşım sürecinin tezahürüdür. Yüzbinler kapıları zorluyorsa bunun bir sebebi vardır. Avrupa Birliği maalesef sözünde burada da durmadı. Yunan askerinin bugün 2 kişiyi öldürmesi, 1 kişiyi de ağır yaralaması özellikle bu süreci olumsuz etkilemiştir. Bunların uluslararası göç hukukuna da saygıları yok. Nasıl olsa Türkiye 9 yıldır bütün göçmenlere baktı, besledi. Herhalde diyorlar ki "Bunlar 9 sene daha bakar" Kusura bakmasınlar artık böyle bir süreç yok.

Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz... - Resim : 4

BULGARİSTAN BAŞBAKANI BORİSOV'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

Bulgaristan halkına yönelik tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit askerlerin yakınlarına taziyelerimi iletmek isterim. Corona virüse karşı ekipman desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına, dünya genelinde zor bulunan filtreli maskelerin temin edilmesi açısından bize yardımcı olacağınız için teşekkür ediyorum. Bu maskeler önemlidir. Sadece Çin, Hindistan ve Türkiye'de üretilmektedir.

Suriye'deki gelişmeler konusunda diplomatik çözümler bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum. Can kaybı yanısıra yüzbinlerce mülteci de sınırlarımıza doğru geliyor. Şahsınız nezdinde Türkiye'nin Bulgaristan sınırına yönelik AB şartlarını yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

KAYNAK NEDEN VERİLMEDİ ANLAYAMIYORUM
AB kapıda bekleyen insani krizi göremiyor. Türkiye'ye gerekli kaynağın neden verilmediğini anlayamıyorum. Sınırlarda bekleyen kadın ve çocukları korumak için çalışacağız.

Erdoğan: AB, 1 milyar Euro gönderelim diyor artık istemiyoruz... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Mülteci Avrupa Birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.