Erdoğan: 350 bin kişi Ayasofya'ya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii'nde ilk cuma namazını kıldı. Erdoğan buradan Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesine gitti. Türbede kısa bir açıklama yapan Erdoğan, Ayasofya'daki tarihi namaza 350 bin kişinin katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'ndeki tarihi cuma namazının ardından Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada "Şimdi cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder. Ama bunun yanında da tüm insanlığın bir kültür mirası olarak da insanların gelip gezebileceği bir yer. İşin gerçek sahibi Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrini bir ziyaret edelim istedik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: 350 bin kişi Ayasofya'ya geldi

"NAMAZA 350 BİN KİŞİ KATILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan türbe ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Ayasofya'yı Cumhur İttifakı olarak aslına döndürmüş olmamız çok çok önemliydi. Resmi rakam olarka aldım. 350 bin kişi Cuma namazına katılmış. Bu çok büyük bir aşkın usulüydü." dedi.

Erdoğan: 350 bin kişi Ayasofya'ya geldi - Resim : 2

"ŞİMDİ YAPILACAK RESTORASYON ÇALIŞMALARI VAR"

Restorasyon mesajı veren Erdoğan, "Bundan sonra içeride ve dışarıda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yapacağı restorasyon çalışmaları var. Bu restorasyon çalışmalarıyla beraber Ayasofya'mızı inşallah çok daha farklı, çok daha anlamlı bir yapıya kavuşturmuş olacağız." diye konuştu.

Erdoğan: 350 bin kişi Ayasofya'ya geldi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya cami ayasofya cami
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.