Erdem ve Kavuncu'nun istifasını istediler

İYİ Parti üyesi bir grup İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanıp protesto gösterisi düzenledi. Parti yönetimine isyan eden üyeler İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ile İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun istifasını istedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın açıklamalarının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddialara ilişkin soruşturma başlatıldı. İYİ Parti üyesi bir grup Merter'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı binası önünde toplanarak iddialar karşısında parti yönetiminin tavrını protesto etti.

Erdem ve Kavuncu'nun istifasını istediler

"DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN DRAMATİK"

Grup adına İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Ayşe Melda Topyay açıklamalarda bulundu.

Parti içindeki krize gerekli müdahalelerin yapılmadığını ifade eden Topyay, "Son zamanlarda giderek artan dozda tartışmalara boğulan partimizde yaşanan krize çözüm üretmesi gereken yöneticilerin kendi küçük iktidar alanlarını koruma gayretinden başka çözüm üretememesi yaşanan krizi derinleştirmektedir. Bizim burada bulunuşumuzun hiçbir şahsın yanında ya da karşısında olmak gibi bir misyonu yoktur.

 

Bizim burada olmamızın gayesi, temel dinamiğini Türk milliyetçilerinin oluşturduğu partimizin ilkelerine aykırı gördüğümüz uygulamalara itiraz etmek ve hukukun işletilmesine katkı sağlamaktır. Dün itiraz ettiğimiz tüm parti içi antidemokratik uygulamaların partimizde yaşanıyor olması liyakatin ve hakkaniyetin yerine dar ekipçi ve pragmatist zihniyetin yönetim tarzı olarak belirlenmesi demokrasimiz açısından dramatiktir" diye konuştu.

Erdem ve Kavuncu'nun istifasını istediler - Resim : 2

"İL BAŞKANLIĞI SIFATI HUKUK KARŞISINDA KALKAN DEĞİLDİR"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun kendi isteği ile istifa etmesi gerektiğini söyleyen Topyay, "Hakkında savcılık soruşturması bulunan İstanbul il başkanımızın birisi ya da birileri istediği için değil hukuken istifa etmeli ve soruşturmanın sonucunu sıfatsız bir şekilde beklemelidir. Nasıl ki genel merkezdeki herhangi bir sıfat hakaret kürsüsü değilse İYİ Parti İl Başkanlığı sıfatı da hukuk karşısında kalkan değildir" ifadelerini kullandı.

Parti binası önünde toplanan kalabalık daha sonra sloganlar atarak İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ile İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun istifa etmesini istedi.

BAHADIR ERDEM KİMDİR?

İYİ Parti'li Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın FETÖ iddiaları ile gündeme gelen Bahadır Erdem 1964 yılında dünyaya geldi. Annesi Bingül Hanım, babası ise Sami Bey’dir. TED Ankara Koleji ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1992’de Yüksek Lisans, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünden Doktora ünvanı aldı. 2000 yılında Yard. Doçent, 2004 yılında Doçent, 2009 yılında ise Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalında profesör olarak üniversitede görev aldı.

Erdem ve Kavuncu'nun istifasını istediler - Resim : 4

İstanbul Üniversitesi'nde milletlerarası özel hukuk, kanunlar ihtilafı, uluslararası bireysel davalar, fikri mülkiyet hukuku, Türk Vatandaşlık hukuku ve yabancılar hukuku üzerine dersler veren Erdem, 1999 yılında kurduğu Erdem Hukuk Bürosu’nda da çalışmalarını devam ettirdi.

Siyasete İYİ Parti ile giren Bahadır Erdem Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı v eİYİ Parti GİK Üyesi olarak görev yapmakta.

Aile Hukuk Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Bahadır Erdem aslen Malatya‘lıdır.

Erdem ve Kavuncu'nun istifasını istediler ile ilgili etiketler İYİ Parti Buğra Kavuncu istifa Esenyurt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.